15 / 05 / 2024

İzmir Narlıdere'deki Folkart Sitesi'nde büyük yangın: 40 dairelik bloktaki evler kullanılamaz hale geldi!

İzmir Narlıdere'deki Folkart Sitesi'nde büyük yangın: 40 dairelik bloktaki evler kullanılamaz hale geldi!

İzmir'in Narlıdere ilçesinde yer alan Folkart Sitesi'nde dün akşam saat 22:00 sıralarında yangın çıktı. Yangın 8 saat sonra kontrol altına alındı. 40 dairelik bloktaki evler kullanılamaz hale geldi. 



4 blok ve 168 daireden oluşan lüks sitenin 3'üncü bloğunda çıkan yangının ardından, sitede oturanlar, kendi imkanlarıyla dışarı çıkarken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi de gönderildi. Alevler kısa sürede tüm bloğu sardı. 

Alanda 70 sağlık görevlisi, 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE timi de hazır bekletildi. 

Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği lüks sitedeki yangın, ekiplerin yoğun çabası sonucu 8 saat sonra, sabah saat 06:00 sıralarında, diğer bloklara sıçramadan kontrol altına alındı. 

İzmir Narlıdere deki Folkart Sitesi nde büyük yangın: 40 dairelik bloktaki evler kullanılamaz hale geldi!

İtfaiye ekiplerinin katlar arası ve dairelerin içine su sıkarak soğutma çalışması yaptığı binada, cumhuriyet savcısı ile Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Savaş Şimşek de incelemeler yaparken, ekipler de  yangının çıkış nedeninin tespiti ile ilgili çalışma yapıyor. 

Yangının ardından 8 katlı blok büyük ölçüde hasar gördü, konutlar kullanılamaz duruma geldi. 

Diğer taraftan, 112 Acil Sağlık ekipleri, dumandan etkilenen bir kişiyi İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Dumandan etkilenen 5 kişinin tedavisi ambulansta yapılırken,
yaşadığı panik sebebiyle ayağı burkulan bir kişiye de sağlık ekipleri müdahalede bulundu. 

İzmir Narlıdere deki Folkart Sitesi nde büyük yangın: 40 dairelik bloktaki evler kullanılamaz hale geldi!

Olay yerine gelen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, gerçekleştirdiği açıklamasında "Yangının diğer bloklara sirayet etmesini engellemeye çalışıyoruz. İnşallah o diğer bloklara sirayet etmeden söndüreceğiz. Sevindirici olan şu, site yöneticisi yangın başladıktan sonra aşağı yukarı tüm sakinlerini tahliye etmiş" diyerek, yangının neden çıktığına ilişkin kesinleşen bir bilgi olmadığını da dile getirdi. 

Açıklamasında "Bir patlama ve parlamadan bahsediliyor. İlerleyen zamanlarda yapılan tetkiklerle anlaşılacaktır. Ama bina çelik konstrüksiyon ve ahşap karma olduğu için çok seri şekilde yayılmış" ifadelerine yer veren Köşger, sert rüzgar sebebiyle söndürmekte zorluk çekildiğini de aktarmıştı. 

İzmir Narlıdere deki Folkart Sitesi nde büyük yangın: 40 dairelik bloktaki evler kullanılamaz hale geldi!

Olay yerinde incelemeler yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuya ilişkin açıklamasında ikinci katta başlayan yangının 40 dairelik blokta etkili olduğuna dikkat çekti. Kasapoğlu, "Can kaybı yok an itibarıyla. O bizler için bir teselli vesilesi. Gördüğünüz gibi diğer ikinci ve üçüncü bloklara sıçramaması da önemli ve ilk andan itibaren binaların, dairelerin tahliye edilmesi, o da çok ama çok önemli bir faktör" ifadelerine yer verdi.

Yangın sırasında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD), İzmir'in Narlıdere ilçesindeki bir sitede çıkan yangında şu ana kadar herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisinin olmadığına dikkat çekilerek, "Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklaması yapılmıştı.

İzmir Narlıdere deki Folkart Sitesi nde büyük yangın: 40 dairelik bloktaki evler kullanılamaz hale geldi!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yangınla ilgili adli soruşturma başlattığı belirtilirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamasında, "Binanın dış cephesinin ahşap kaplama olması çalışmaları güçleştirirken ekiplerimiz alevlerin diğer bloklara yayılmasını engellemek için çalışıyor" demişti. 

Diğer taraftan, sitede ikamet ettiği bilinen sanatçı İbrahim Tatlıses de sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak, "Bütün komşularıma geçmiş olsun, iki gün önce geliyordum İzmir'e, uçaklarda yer yok diye gelemedim. Herkese geçmiş olsun" dedi ve can kaybı olmamasını diledi. 

700 bini aşkın kamu işçisinin zammı ne kadar olacak? Uzman isim rakamları bir bir açıkladı! 

Altın fiyatları düşüyor! Gram altın ne kadar oldu? Hemen bu rakamlara bakın! 28 Nisan 2023 altın fiyatları

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammı için 3 farklı alternatif! Bakan peş peşe açıkladı! 

 


Geri Dön