29 / 04 / 2024

İzmir Torbalı'da ev fiyatları 250 bin liraya kadar yükseldi!

İzmir Torbalı'da ev fiyatları 250 bin liraya kadar yükseldi!

Ayda bin tapunun el değiştirdiği, 2 bin 500 inşaat ruhsatının verildiği İzmir'in Torbalı ilçesinde müteahhit sayısı 400'ü geçerken, ev fiyatları 250 bin liraya kadar yükseliyor




Bir yandan İZBAN hattının uzayacağı beklentisi, diğer yandan yeni sanayi yatırımları Torbalı'yı cazibe merkezi yaptı. Henüz 10 yıl öncesine kadar yeni inşaat sayısının yılda 50'yi geçmediği Torbalı'da inşaat sektöründe adeta patlama yaşanıyor. Ayda bin tapunun el değiştirdiği, 2 bin 500 inşaat ruhsatının verildiği ilçede müteahhit sayısı da 400'ü geçti. Yeni inşaat yatırımlarının ilçeyi cazibe merkezi haline getirdiğini dile getiren Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, "İlçemiz adeta şantiyeye döndü" dedi.


Göç hızlandı

Torbalı Ticaret Odası'nın yaptığı araştırmaya göre Torbalı'da inşaat sektöründeki hızlı gelişmenin en önemli sebebi İZBAN hattının ilçeye uzayacak olması. Türkiye'nin nüfus artış hızı yüzde 13.6 iken Torbalı'da bu rakam binde 43.2 olarak gerçekleşti. Yoğun göç alan Torbalı'da adeta inşaat patlaması yaşanıyor. İlçe nüfusu 10 yılda 24 binden 140 bine ulaştı. Bu hızlı tırmanış ile birlikte ilçe, adeta inşaat şantiyesine döndü. Torbalı'da evlerin yüzde 98apartman. Bu yapıların yüzde 20'si 2 katlı veya eski binalar, yüzde 50'si 4 ve 5 katlı, yüzde 30'u ise 6 kat ve üzeri. Son 15 yılda ilçede 20 bin konut yapıldı. 20 yıl önce 21 bin nüfusa sahip olan ilçenin nüfusu 144 bin. Göçle gelen insanlar Torbalı nüfusunu yılda yüzde 10.8 oranında artırıyor. Genç nüfus ile yaşlı nüfus oranı Torbalı'da birbirine eşit. 

Olgun, Torbalı'nın 1989 yılından itibaren İzmir'in en büyük sanayi merkezi haline geldiğini dile getiren Olgun, "Büyük sanayi kuruluşları bölgede fabrika açınca, sanayileşme hızlandı. Daha önce tarım ve hayvancılık için kullanılan araziler, yüksek değer artışları sayesinde sahiplerine büyük kazanç getirdi. İZBAN hattının Torbalı'ya kadar uzatılması da inşaat sektörünü tetikledi. Torbalı adeta şantiye alanı görüntüsünde" dedi. İlçede yapılan konutların Alsancak, Bornova, Karşıyaka gibi İzmir'in lüks semtleri ile yarışacak kalitede olduğunu söyleyen Olgun, üstelik fiyatların çok cazip olduğunu ile getirdi. Olgun, daire fiyatlarının 100 bin liradan 250 bin liraya kadar değiştiğini, sadece Torbalı'da yaşayanların değil Türkiye'nin dört bir yanında elinde parası olanların ilçede konut aldığını söyledi.


Neden cazibe merkezi oldu

- Hızlı tren bir yıl içerisinde Torbalı'da seferlere başlayacak. Böylece Torbalı'da ikamet edip, İzmir'de çalışanlar 25 dakika gibi kısa bir sürede işyerlerine ulaşabilecek. 

- Torbalı'da işletme sayısının bin 700'e dayanması ile ilçede iş olanağı günden güne artmaya başladı. Göç, yeni konut ihtiyacını da beraberinde getiriyor. 

-  İzmir  merkezine yakın olmasına rağmen sakin bir kent olan Torbalı, aynı zamanda havalimanına da sadece 30 dakika mesafede. 

- İlçenin otoban bağlantısı var. Türkiye'nin ilk demiryolu olan İzmir-Aydın demiryolu ilçenin içinden geçiyor. 

- İlçede yapılan kaliteli ve lüks konutların fiyatları, Türkiye ortalamalarının oldukça altında. Bu durum, internet üzerinden araştırma yapan yatırımcı kesimin dikkatini çekiyor. Adeta talep patlaması yaşanıyor.



Yeni Asır


Geri Dön