11 / 05 / 2024

İzmir'de imalat hatası tespit edilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İzmir'de imalat hatası tespit edilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği toplu konut inşaatının eksik demir ve hatalı beton kullanımı sebebiyle mühürlenmesi gündemde büyük yankı uyandırdı. 



Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde eksik demir ve hatalı beton kullanıldığı iddiaları üzerine 10 Haziran'da Büyükşehir Belediyesinden açıklama gelmiş, projede 48 bin metrekare inşaat alanı olan üçüncü etap içinde bulunan 300 metrekarelik bir imalatın, kontrolörlerin tespiti üzerine mühürlendiği ve yıkımına karar verildiği bilgisi aktarılmıştı.

Söz konusu açıklamada, imalatın hızı sebebiyle ortaya çıkan bir iletişim eksikliğinden kaynaklanan sorun hızla çözüme kavuşturulduğu ifadeleri kullanılmıştı.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, yaptığı yazılı açıklama ile Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine tepkisini dile getirerek sorumluların ortaya çıkarılması talabiyle mimar ve mühendis odalarını göreve çağırmıştı.

İzmir de imalat hatası tespit edilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde yeni gelişme!

Sabah'ta yer alan detaylara göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 48 bin metrekarelik inşaat alanında sadece 300 metrekarelik bölümün mühürlendiğini belirtip hatalı imalat yapılan yerin yıkılacağını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Örnekköy'de CHP İzmir il başkanı Şenol Aslanoğlu'nun kurucu ortakları arasında bulunduğu İş İnsanları Yapı Kooperatifincehayata geçirilen toplu konutlar inşaat sırasında eksik demir ve hatalı beton kullanımı yapıldığı gerekçesi ile Karşıyaka Belediyesi tarafından mühürlendi.

Öte yandan İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 584 konut ve 27 iş yerini kapsayan üçüncü etap projesinin tanıtmıştı.

Egedesonsöz'de yer alan detaylara göre, S.S. İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu, İZBETON AŞ. ile Örnekköy üçünçü Etap Kentsel Dönüşüm Alanı alanına yönelik bir açıklama yayınladı. 

Açıklamada, kooperatifin CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'na ile alakası bulunmadığına ve konunun 'siyasi malzeme' yapıldığına dikkat çekti.

Açıklamada Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kentsel Dönüşüm Dairesi’nin bina yapımına ilişkin süreçte eksiklerin giderilmesine rağmen kasıtlı davrandığı kaydedildi. Kooperatif ayrıca binaların denetim ile ilgili İnşaat Mühendisleri Odası, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesinin İnşaat Mühendisliği bölümü ile görüşmeler yapıldığıda ifade edildi.

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Mobilyacılar Avrupa’nın açığını Suudi Arabistan'la kapatacak!


Geri Dön