01 / 07 / 2024

Japon Yeni’nden kayıp üstüne kayıp! Tarih yazılıyor!

Japon Yeni’nden kayıp üstüne kayıp! Tarih yazılıyor!

Japonya Merkez Bankası, ABD dolarının karşısında Japon Yeninin değer kaybını devam ettirmesine rağmen parasal genişleme politikasının süreceği sinyalini yansıttı. İşte detaylar…



ÖNLEM ALINMA İHTİMALİ ARTIYOR

Piyasalardaki aşırı hareketlenmelere karşı daha ihtiyatlı hale gelindiğini ifade eden Kanda Masato, "Gerekli önlemlerin alınabileceği olanağı artıyor. Hükümet kararlı hamlelere daima hazır bir şekilde" ifadelerini kullandı. Japon finansal otoriteler, ABD Doları karşısından git gide zayıflayan yenin, BoJ'un halihazır şekilde uyguladığı ultra geniş parasal genişleme politikalarını da yansıttığını savunmakta.

BoJ Başkanı Kuroda Haruhiko, yaşanan değer kaybına rağmen, gelir büyümesi ile birlikte BoJ'un yüzde 2 enflasyon hedeflerinin bulunması için parasal genişlemeye devam edeceklerini ifade etti.

Tüketici enflasyonundaki (TÜFE) yaşanan yükselişin, emtia fiyat artışından olduğunu kaydeden Kuroda, "Temel enflasyonun önümüzdeki mali senede yüzde 2'nin altına düşmesi hedefleniyor" şeklinde konuştu.

Ağustos ayı 2022 TÜFE'sinin yüzde 2,8 şeklinde kayda geçtiği Japonya'da finansal otoriteler, son zaman değer kayıpları sonucu TÜFE'nin yakın zaman diliminde yüzde 3'ü görebileceğini ifade ediliyor.

22 Eylül 2022’de Japon hükümeti ve BoJ, 1998 yılından bu güne ilk olarak kayda geçen "yen alım, dolar satım" ile birlikte 2,84 trilyon yen (19 milyar dolar) civarında müdahalede bulunmuştu. BoJ'un "parasal genişleme" politikasını devam ettirmeye sinyalleri ile birlikte o dönem 145,9'a kadar çıkmış olan dolar/yen paritesi, hükümetin müdahalesinin ardından 140,7 bandına kadar gerilemişti.

Japon Yeni’nden kayıp üstüne kayıp! Tarih yazılıyor!

Memur zammı için gözler ocak ayında! 2023 Memur zammı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş asgari ücret açıklaması! Bambaşka bir hazırlığın içindeyiz

Borçların faizleri bir bir silinecek! Meclis’te kabul edildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön