29 / 04 / 2024

Jeff Bezos'tan gençlere altın değerinde tavsiyeler! 

Jeff Bezos'tan gençlere altın değerinde tavsiyeler! 

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, gençlere hayatlarında başarılı olmaları  için altın değerinde öğütler verdi. İşte dünyanın en zenginlerinden biri olan Bezos'tan tavsiyeler...



Jeff Bezos'a göre; işinizi sevmiyorsanız o iş'te asla başarılı olma şansınız yoktur. Jeff Bezos, iş hayatınızı en azından, yarısından zevk aldığınız bir yer haline getirebileceğinizi söylüyor. Bezos, ardından şunları aktarıyor:

"Bunu başarabilirseniz harika olur çünkü başarabilen çok az insan var. Bir yüksek mahkeme yargıcı olabilirsiniz. Yine de, Işinizin sevmediğiniz kısımları olacaktır. Gerçek şu ki sevmediğiniz her şey parça parça bir yük olarak üzerinize gelir."

Jeff Bezos tan gençlere altın değerinde tavsiyeler! 

Bezos, hayatınızı yapılacak şeyleri en aza indirecek biçimde nasıl kuracağınızı bulmanız gerektiğini aktarıyor. Bezos, bunun sebebin, ise şu cümleler ile açıklıyor:

"Çünkü insanların yoğun çalışma temposunu sevmediklerini düşünüyorum"

Jeff Bezos, insanların sevmedikleri şeyin bu yoğun tempo nedeniyle hayatlarının kontrolünü kaçırması olduğunun altını çiziyor.

Jeff Bezos tan 23 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı!

Kendi hayatlarını kontrol edemedikleri gibi çevrede olup biten şeyleri de kaçırırlar. Bu bazen, benim de başıma gelir. Yoğun iş temposu nedeniyle, çok fazla çalıştığım zamanlar olur ve bunu yapmaktan nefret ederim. Düşünmek ve kendimi özgür bırakmak için biraz zaman isterim. Dünyada, hepimizin aynı miktarda zamanı var. Kimsenin kimseden daha fazla zamanı yoktur. Çok başarılı bir insan olduğunuzda ilk olacak şeylerden biri, planlanmamış zamanlarınız olmasıdır. Bu yüzden kariyerine yeni başlayan bir genç insanın ildiği ve bilmediği birçok şey olacaktır.

Bezos, genç biri için, odaklanması gereken noktanın onları şaşırtmayacak tutku ile yapacakları bir şeyler bulunmaları olduğunu söylüyor.

Jeff Bezos tan gençlere altın değerinde tavsiyeler! 

Jeff Bezos, işinizi sevmeyen kişilerin asla başarılı olamayacağının altını çiziyor. Bezos herhangi bir gence kariyerinde önerebileceği bir diğer şeyin ise şu olduğunu söylüyor:

Seçimleri hakkında gerçekten düşünmelidir. Ben de genç insanları buluyorum. Geçmişte bende aynı hatayı yapmıştım. Herkesin yetenekleri vardır. iyi olduğunuz ya da olmadığınız şeyler vardır. Belki çok güzelsiniz ! Belki de matematikte bir dahisiniz. Bir çok meziyetiniz olabilir. Ama bu şeyler kafanızı karıştırabilir. Çünkü bunlar, hayatınızı şekillendiren şeyler değildir. Hayatımızı inşa eden şeyler Bu yetenekleriniz değil, seçimlerimizdir. Yeteneklerinle mutlu olabilir, onlara sahip olduğun için bunu kutlayabilirsin. Ama onlarla gurur duymamalısın bu hediyelere sahip olduğun için mutlu olabilirsin. Ama gurur duymalısın çünkü onlar, sana verilmiş hediyelerdir. Onları sen kazanmadın. Sadece kazandığın şeylerle, gurur duyabilirsin. Okulda çok iyiydim, okul bana her zaman kolay gelmiştir. Okulda harika bir öğrenci olduğum için, her zaman gurur duydum. Derslerim çok iyiydi. Matematikten her zaman en yüksek puanı alırdım. Bunların hepsini yapanın, ben olduğumu sanırdım. Ama bu doğru değildi! Bunlar bana verilmiş hediyeler, yeteneklerdi."

Jeff Bezos'tan 23 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı!

Jeff Bezos kendisi için zor olanın çok çalışmaya ve yeteneklerimi, belirli bir alanı yönlendirmeye karar vermek olduğunu belirtiyor. Bezos kendine meydan okumanın yapamayacağımı düşündüğü şeyleri yapmak ve kendimi rahatsız hissettiğim durumlar yaratmakttığını aktarıyor. Bezos bir de şunları söylüyor:

"O yüzden gençlere şunları söyleyebilirim ki rahat ve kolay bir hayat seçebilirsiniz  ya da macera dolu bir hayat. Önemli olan 90 yaşına geldiğinizde b unlardan hangisi ile daha çok gurur duyacaksınız ? Bunu bilmek yarın, yeni bir günün doğması ile birlikte sıfırdan, kendi Yazdığınız bir hayat başlayacak. Peki Size verilen yetenekleri nasıl kullanacaksınız ? Hangi seçimleri iyi yapacaksınız ? Kolay bir yaşamımı seçeceksiniz ? Yoksa Macera dolu bir yaşamı mı ? Eleştiri altında mı kalacaksınız ? Yoksa inandığınız şeylerin peşinden mi gideceksiniz ? Hatalı olduğunuzda blöf mü yapacaksınız ? Yoksa, özür mü dileyeceksiniz ? Kendinizi reddedilmeye karşı korumaya mı alacaksınız ? Yoksa, Aşk'ınızın peşinden mi gideceksiniz ? Güvenli bir hayatı mı tercih edeceksiniz ? Yoksa riskleri Göze mi alacaksınız ? Zoru gördüğünüzde öylece pes mi edeceksiniz ? Yoksa, zorluklara rağmen amansızca devam mı edeceksiniz ? Yıkıcı mı olacaksınız yoksa yapıcı mı ? Ne pahasına olursa olsun, mantıklı mı hareket edeceksiniz ? Yoksa nazik olup kimseyi kırmayacak mısınız ?  80 yaşına geldiğinizde Düşünceli ve sessiz bir anınızda hayat hikayenizin en sizi yansıtan versiyonunu, kendiniz için yazın. Tüm detaylarıyla birlikte, yaptığınız seçimler dizisini anlatın. Sonunda seçimlerimiz, bizler haline gelecek Ve biz seçimlerimiz olacağız! Kendiniz için harika bir hikaye yaratın! İyi şanslar..."

KAYNAK: https://www.youtube.com/watch?v=uwhm90I_A-Q&t=14s

Bill Gates'ten başarının 10 sırrı!
Elon Musk'tan başarılı olmanın 6 gizli anahtarı!
Steve Jobs'tan altın değerinde 3 ders!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön