28 / 04 / 2024

Kadir Topbaş, Taksim Meydanı’ndaki iftarda vatandaşlarla buluştu!

Kadir Topbaş, Taksim Meydanı’ndaki iftarda vatandaşlarla buluştu!

Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beyoğlu Belediyesi’nin Taksim Meydanı’nda düzenlediği iftarda vatandaşlarla buluştu. iftarda İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ile semavi dinlerin temsilcileri de yer aldı...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beyoğlu Belediyesi’nin Taksim Meydanı’nda düzenlediği iftarda vatandaşlarla buluştu. Binlerce İstanbullunun katıldığı iftarda İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ile semavi dinlerin temsilcileri, işadamları ve sivil toplum kuruluşları da yer aldı.


İftar öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Kadir Topbaş, mübarek Ramazan-ı Şerif’in bir iftarında Taksim Meydanı’nda İstanbul’un bir araya geldiğini belirterek, “Sevginin, hoşgörünün ve insani değerlerin ön plana çıktığı bu ayda iftar sofrasını paylaşmanın ve 14 milyonluk İstanbul’un bir parçası olduğumuzu anlamanın adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Burada nasıl bir araya geldiysek her daim güzellikleri paylaşabiliriz” diye konuştu.


“Taksim beraberce duygularımı paylaştığımız ve geleceğe yürümek adına önemsediğimiz, Cumhuriyet Anıtımızın da bulunduğu bir alan” ifadesini kullanan Kadir Topbaş, Taksim Meydanı’nın yakın bir tarihte zeminle ilgili düzenlemelerinin yapılacağını söyledi. Başkan Topbaş, meydanın her türlü aktivitelerin yapılabileceği, sofraların paylaşılabileceği toplumsal mutabakat alanı olacağını vurguladı.


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a düzenlenen iftar için teşekkür ederek, Ramazan ayının İstanbul’a ve ülkemize barış, huzur getirmesini diledi. Ezanın okunmasıyla ve oruçların açılmasıyla başlayan iftar, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran’ın yemek duasıyla son buldu.



İBB




Geri Dön