06 / 05 / 2024

Kadooğlu Grubu holdingleşti!

Kadooğlu Grubu holdingleşti!

Türkiye Kadooğlu ailesini Tarkan Kadooğlu ismi ile tanıdı. Kadıooğlu Grubu ' nun kaptan köşkünde oturan Cizreli işadamı, bir dönem TÜRKONFED Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuştu...



Türkiye Kadooğlu ailesini Tarkan Kadooğlu ismi ile tanıdı. Kadıooğlu Grubu'nun kaptan köşkünde oturan Cizreli işadamı, bir dönem TÜRKONFED Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuştu. Halen TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Kadooğlu'nun şirketlerinde yeniden yapılanmaya gittiğini öğrendik. Bunun detayına geçmeden Kadooğlu Grubu'nun geçmişini hatırlatalım. 

1977 yılında Cemal Kadooğlu tarafından temelleri atılan Kadooğlu Grubu'nun ilk işleri kömür ticareti ve kömür ocağı işletmesi olmuş. 


Kadooğlu Ailesi ilerleyen yıllarda kömür ithalatı yaparak peketleme tesisleri kurmuş. İnşaat ve müteahhitlik işleri de yapan aile petrol ürünleri dağıtımı ve uluslararası nakliye işlerine de girmiş. Ardından sanayiciliğe soyunan Kadooğlu, Bizce markasıyla rafineri bitkisel yağ sektörüne adım atmış. Bugün Bizce markasıyla Güneydoğu'nun en fazla ihracat yapan şirketleri arasında yer alıyor, Kadooğlu Grubu'nun bugünkü lokomotif şirketi ise Kadoil Akaryakıt İstasyonları. 300 istasyonu gelecek yıl 500'e çıkarmayı hedefliyor. 


Enerji, turizm, inşaat ve yağ sektörlerinde 600 milyon TL ciroya ulaşan beş şirketi olan Tarkan Kadooğlu, Gaziantep ve istanbul merkezli şirketlerini holding çatısı altında toplamaya karar vermiş. Bu çerçevede de Kadooğlu Holding Anonim şirketi unvanıyla yeni bir şirket kurmuş. 100 bin TL sermayeli şirketin yüzde 70 hissesi Tarkan Kadooğlu'na, geri kalan yüzde 30 ise eşit şekilde Celal, Tahir ve Şanser Kadooğlu'na ait. Holding merkezi ise İstanbul Yeşilköy Dünya Ticaret Merkezi görünüyor. 



PARA



Geri Dön