12 / 05 / 2024

Kahramanmaraş köy tipi afet evleri sahiplerine teslim ediliyor!

Kahramanmaraş köy tipi afet evleri sahiplerine teslim ediliyor!

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde hasar alan Türkoğlu ilçesinde yapımı tamamlanan köy tipi afet evleri sahiplerine teslim ediliyor. 



''BİTTİKÇE TESLİM EDİYORUZ''

Banu Aslan, konutların sayıca fazla olduğunu belirterek bittikçe konutları teslim ediyoruz dedi.  Aslan, normalde bütün işlerin bittikten sonra teslim ettiklerini fakat sayıca fazla olduğu için bittikçe AFAD Başkanlığına teslim ettiklerini onların da vatandaşları yerleştiemye çalıştıklarını söyledi. 

Kahramanmaraş köy tipi afet evleri sahiplerine teslim ediliyor!

Aslan: ''Özbek köyü tip-1a dediğimiz projenin uygulanmış hali. Projelerimizin tamamı, bu beş tipin de tamamı 122-126 metrekare brüt, 102-106 metrekare net aralığındadır. Bu projede 104 metrekare neti olan 3+1 projelerimizden ısı yalıtımlı, bütün standartları deprem yönetmeliğini karşılayan radye temelli yapılarımız mevcut."  dedi.

Köy sakinlerinden Ali Ekber Karakozak, evlerin yapılmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, "Devletimiz bu kadar kısa süre içerisinde yanımızda oldu, evlerimizi yapmaya başladılar." dedi. Özbek Köyü Muhtarı İsmail Kırmızıel ise yapılan evleri çok beğendiklerini söyledi. 

Kahramanmaraş'ta 52 evin yıkıldığı mahallede konteyner kurulumu başladı!

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi: ''Depremzedelerin Köy Evleri Bayramda Anahtarlarıyla Teslim Edilecek''

Geri Dön