14 / 05 / 2024

Kamu müteahhitleri fiyat farkı ve tasfiye hakkı için yarın sahaya iniyor! 

Kamu müteahhitleri fiyat farkı ve tasfiye hakkı için yarın sahaya iniyor! 

Fiyat farkı düzenlemesinden memnun olmayan ve tasfiye hakkı şartlarını yeterli bulmayan kamu müteahhitleri, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için yarın sahaya iniyor. 



Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre; İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu geçmiş senelerde de  enflasyon olduğunu, ancak o yıllarda 2-3 ay süren türbülansların, şimdi hem uzun bir sürece yayıldığını, hem de tahminlerin çok üzerinde gelmesinden ortaya çıktığını belirtti. Tellioğlu, bu sebebiyle kamu ihalelerindeki fiyat farkının düşük kaldığının altını çizdi. 

Diğer taraftan yapılan düzenleme ile kamu müteahhitlerine senede 3 defa ancak bu yıl için yapılan ihaleleri kapsadığına dikkat çeken Tellioğlu, yeterli fiyat farkı verilmediği için mağdur olan bir kesimin bulunduğunu aktardı. Tellioğlu, konuyla ilgili olarak, "Şu anda iş yapan müteahhitlerin yüzde 30’unun teminat mektubu ya yandı ya da yanacak. Yaklaşık 50 bin müteahhidin kamuyla çalıştığını düşünürsek bu önemli bir oran" ifadelerini kullandı.

Kamu müteahhitleri fiyat farkı ve tasfiye hakkı için yarın sahaya iniyor! 

“TOKİ’de fiyat revizyonu yapılır”

Bu durumun yakın zamanda başlayacak olan sosyal konut projeleri üzerindeki etkileri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, “TOKİ Başkanı da bu sektörün içinden birisi. Dolayısıyla fiyatlar yetersiz kaldığında revizyon yapar diye düşünüyoruz” açıklamasını yaptı. 

MÜTEAHHİTLER NE DİYOR?

Yarın alana çıkmaya hazırlanan müteahhitler, başlıca taleplerini dile getirdi. İşte müteahhitlerin o talepleri şu şekilde:

Kamu müteahhitleri fiyat farkı ve tasfiye hakkı için yarın sahaya iniyor! 

● Sözleşmelerdeki fiyat farkı oranlarına bakılmaksızın geçmişi kapsayacak şekilde bütün yapımı devam eden mevcut işlere gerçek anlamda fiyat verilsin.

● Geçmişte fiyat farkı verilmediği için iş bırakmak zorunda kalan kişilerin yanan teminatlarının iadesi gerçekleştirilsin. Teminatı yandığı için uygulanan ihale yasağı kaldırılsın.

● Fiyat farkı verildiğinde ise işlerin bitirilmesi için ek süre tanınsın.

● Yüklenici fiyat farkı ve süre şartına karşın işini gerçekleştirme şartlarını karşılayamayacağını öngörürse, bu durumda koşulsuz şartsız bir şekilde tasfiye yapılabilmeli. 

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin temeli yarın atılıyor! 4 milyon 560 bin oldu!

Son dakika! Eşi vefat eden kadına 300 bin liralık konut desteği! Bakan Yanık duyurdu!

Kiracılar dikkat! Depozitonuzu faiziyle geri alabilirsiniz!


Geri Dön