09 / 05 / 2024

Kamu-Sen'den son dakika çağrısı: Afet tazminatı tüm ilçelerde geçerli olsun, deprem konutları bitene kadar verilsin! 

Kamu-Sen'den son dakika çağrısı: Afet tazminatı tüm ilçelerde geçerli olsun, deprem konutları bitene kadar verilsin! 

Türkiye Kamu-Sen, deprem bölgesindeki kamu personeline sağlanan ‘afet tazminatı’nın olağanüstü hal ilan edilen 11 kentteki bütün ilçelerde görevli kamu çalışanları için geçerli olmak üzere genişletilmesine ve ödemenin deprem konutları tamamlanıncaya kadar yapılmasına ilişkin dilekçe hazırladı. 



Verilen dilekçede söz konusu tazminattan, fiili çalışma durumu dikkate alınmadan bölgede görevli tüm kamu çalışanlarının yararlandırılmasının gerekli olduğu vurgulandı. 

Türkiye Kamu-Sen tarafından hazırlanan dilekçede, "Bölgede hayatını kaybeden kamu çalışanlarımızın geride kalanlarına sahip çıkılması ve depremden etkilenen yerlerdeki istihdamın desteklenerek ekonomik hayatın normale dönmesine olumlu etki yaratması adına YÖK'ün afetzede öğrenciler için yüzde 25 ek kontenjan ayrılmasına yönelik kararına benzer şekilde, deprem bölgesinde hayatını kaybeden kamu çalışanlarının birinci derece yakınları için de bölgede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında kontenjan ayrılmalıdır" ifadelerine yer verilerek talepler açıklandı.

Kamu-Sen den son dakika çağrısı: Afet tazminatı tüm ilçelerde geçerli olsun, deprem konutları bitene kadar verilsin! 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve ilgili Cumhurbaşkanı kararının olumlu olduğuna vurgu yaptı. 

Talip Geylan, söz konusu açıklamasında; tespit ettikleri eksiklerin giderilmesi ve ilave tedbirlerin alınması durumunda sonuçların daha da artacağına dikkat çekti. 

Doların geleceği rakamı görenler yerinde duramayacak! Kıyıda köşede doları olanlar görmeyen kalmasın

Kamu işçisinin okkalı maaş zammı hesaplara ne zaman yatacak? İşçiler 15 bin TL'yi ne zaman alacak?

EYT'lilere borç ve prim günü şoku! 1 lira bile borcunuz varsa maaş yatmıyor! Şimdi bu detaylara göz atın! 

Gaziantep'teki hak sahibi depremzedelere konteynerleri teslim edildi!

 


Geri Dön