03 / 05 / 2024

Kamuya borcu olanların beklediği fırsat! Yeni yasa ile borçları silecek o formül! İşte çıkış kapısı!

Kamuya borcu olanların beklediği fırsat! Yeni yasa ile borçları silecek o formül! İşte çıkış kapısı!

Kamuya borcu olanların beklediği fırsat geldi. Borçların ana parasını ister peşin isterse de taksit ile ödeyerek tüm borçlarınızı silebilirsiniz. İşte detaylar!



YENİ TASARININ DETAYLARI PEŞ PEŞE AÇIKLANIYOR!

Geçmiş dönemler ile kıyaslandığında daha geniş ölçekli bir yapılandırma kasası düzenlemesi gündemde bulunuyorken, konuya dair detaylarda açıklanmaya devam ediyor. Önceki süreçte adli para cezaları tasarı içinde yer almazken belediyelere ait olan borçlar ve genel sağlık sigortası prim borçları da tasarı dışında yer almıştı. Yeni düzenleme ile daha geniş bir kapsama dair çalışma yapılırken taksit sayılarında da güncellemeye gidildi. 2 ayda bir ödenen ve 36 aya kadar uzatılan vade seçenekleri de yapılandırma düzenlemesi ile beraber 6 ay ve 48 aya uzatılacak.

TARİH SÜRELERİ UZATILACAK!

Yeni tasarı ile beraber kapsam alanında yer alan tarih sürelerinin de uzatılmasına karar verilmiştir. İcralık ya da davalık olan tüm alacak ya da borçlar için süre 31 Aralık 2022 tarihi olarak belirlendi. Belirlenen tarih kapsamında borçlar için yapılandırma yapılabileceği belirtildi. Borç yapılandırması için başvuru süreleri de uzun tutuldu. Başvuru süresi için 3 aylık bir süre tanınırken son tarihin 30 Nisan 2023 olduğu duyuruldu.

Yeni düzenleme kapsamında taksitlerini aksatan vatandaşlar içinde bir yenilik yapıldı. Daha önceki düzenleme kapsamında bir takvim yılı içerisinde aksatma süresi 2 ile sınırlandırılırken Yeni düzenlemede aksatma hakkı 3'e yükseltildi. Ama belirlenen daha önceki yasada olduğu gibi bu yasada da ilk iki taksitin zamanında ödenmesi gerekiyor. Şartların gerçekleşmemesi durumunda yapılandırmanın bozulacağı belirtildi. İlk iki taksitin düzenli olarak ödenmesi halinde yıl içindeki 3 taksitte aksatma yapılabiliyor. Daha sonraki süreçlerde taksitlerin ödenmesi durumunda yapılandırmada herhangi bir bozulma söz konusu olmayacak.

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Yatırımcılar teyakkuzda! Selçuk Geçer şubat ayını işaret etti! Seçim öncesi ortalığı kasıp kavuracak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön