18 / 05 / 2024

Kanada Merkez Bankası faiz artırdı!

Kanada Merkez Bankası faiz artırdı!

Kanada Merkez Bankası, politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 3,75'e çıkarttı.



FED KARARI NE ZAMAN? 

FED'in web adresinde yer alan toplantı takvimine göre, ekim ayında FED faiz toplantısı gerçekleştirilmeyecek. Önümüzdeki faiz kararının alınacağı toplantı ise Kasım'da gerçekleştirilecek. FED'in verdiği bilgilere göre bu sene; kasım ve aralık aylarında iki toplantı daha gerçekleştirilecek.

Toplantı takviminde yer alan tarihlere göre FED, bir sonraki faiz kararını 1-2 Kasım 2022 tarihlerinde paylaşacak. Kasım ve aralık aylarında iki toplantı daha yapılacak.

Yılın son FED toplantısı ise 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak. Aralık toplantısında FED yeni yıldaki ekonomik öngörülerini açıklayacak.

Dolar 25 TL oluyor! Analistler açıkladı!

FED'İN FAİZ KARARI NE OLACAK?

ABD'de enflasyonun yükselişi FED faiz toplantısında faiz artırımı kararının alınması ihtimalini güçlendiriyor.

Banka'nın kasım ayı toplantısında 75 baz puanlık faiz artışına gideceği ihtimali yüzde 98'e yükselirken, 100 baz puanlık artırım beklentileri de fiyatlamalara girdi. Öte yandan, daha önce 50 baz puanlık artırım beklenen FED'in aralık toplantısına ilişkin fiyatlamalar da 75 baz puan üzerinde yoğunlaştı.

Dolar 25 TL oluyor! Analistler açıkladı!
Gram altın seneyi bu rakamla kapatacak!
Dolar 5 gün sonra bu kadar olacak! 
Altın için geri sayım! Tik, tak, tik, tak… Zaman akıyor!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön