29 / 04 / 2024

Kapatılan Instagram hesabı nasıl geri alınır?

Kapatılan Instagram hesabı nasıl geri alınır?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’a giriş yapmak isteyen kişiler bazı durumlarda “hesabın kapatıldı” ikazıyla karşılaşabiliyorlar.



INSTAGRAM HESABIM KAPATILDI, NASIL GERİ ALABİLİRİM?

Eğer telif içerik ya da kopya hesaplar nedeniyle Instagram hesabınız kapatıldıysa bu konuda Instagram telif sahibinin haklarını korumaya alıyor. Bu sebeple öncelikle hesabınızın hangi nedenden kapatıldığını öğrenerek ve ilgili yanlışlığı ortadan kaldırmanız gerekiyor.

İNCELEME TALEBİNDE BULUNUN!

Hesabınızın neden kapatıldığına dair bir fikriniz yoksa Instagram’a inceleme isteğinde bulunmalısınız. İlgili formu doldurarak hesabının kapatılma gerekçesini öğrendikten sonra açılması yönünde yeni bir talepte bulunabilirsiniz. Formu yolladıktan kısa bir süre sonra Instagram size hesabın kapatılma nedeniyle ilgili açıklama yapabileceği gibi hesabın açılıp açılmayacağı yönünde bilgilendirmede de bulunabilir.

Formda nüfus cüzdanınızda yazan adınız soyadınız, e posta adresiniz, Instagram kullanıcı adınız ve cep telefonu numaranız gibi bilgiler sizden istenecektir. Formu eksiksiz doldurmanız gerekmektedir aksi halde inceleme hesabı kurtarma talebiniz yerine getirilmeyebilir. 


Geri Dön