21 / 05 / 2024

KARDEMİR'in 19. olağan genel kurul toplantısı yapıldı!

KARDEMİR'in 19. olağan genel kurul toplantısı yapıldı!

KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurulda konuşan Genel Müdür Fadıl Demirel, değişimi yönettiklerini ve şirketi aldıkları yerle götürmek istedikleri yerin kafalarında çok net olduğunu söyledi...



Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) 19. olağan genel kurulu yapıldı. KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurulda konuşan Genel Müdür Fadıl Demirel, değişimi yönettiklerini ve şirketi aldıkları yerle götürmek istedikleri yerin kafalarında çok net olduğunu söyledi.Şirketi, hızla değişik alanlarda güçlü, rekabet edebilir ve sosyal paydaşlarını tatmin eden konumuna getirdiklerini anlatan Demirci, şöyle konuştu: "Yaptığımız çalışmalarda sadece tek tarafın tatmini söz konusu değildir. Devletten aldığımızda fabrika, mamul olarak 500-600 bin ton ürün alıyordu. 2010'lu yıllara gelindiğinde bu sayı bir milyon tonlara çıkmıştı. 'Bunu 3 milyon tona çıkaralım' dedik. Bu yolda birçok ünite inşa ettik. 


Türkiye'nin bugüne kadar ray çeliğini yapmakla övündüğüne dikkati çeken Demirel, bu üretimin artık sıradanlaştığını kaydetti. Demirel, 2020'ye kadar personelin 3 bine düşürüleceğini, verimliliğinin arttırılacağını dile getirerek, şöyle dedi: "İstihdam artırmayı fabrikadan değil, dolaylı yollardan yapmak istiyoruz. Artık Karabük'te 3 milyon tonun üzerinde üretim yapmak mümkün değil. Tüm sınırları bölge bölge kullandık. Budan sonra kafamızda Filyos Limanı var. Oranın altyapı ihalesi yapıldı. Üstyapı ihalesi var. Biz bu ihalede şirket olarak olacağız. En büyük idealimiz ve hevesimiz de artık 3 milyonluk fabrikadan sonra 6 milyon tonluk fabrikayı Filyos'ta kafamızda şekillendiriyoruz."


Hürses Gazetesi 


Geri Dön