02 / 05 / 2024

KDV’de büyük fiyasko Tahsil edilemeyen tutar 164 Milyar TL'yi aştı

KDV’de büyük fiyasko Tahsil edilemeyen tutar 164 Milyar TL'yi aştı

Türkiye’de ekonomi verileri uzun zamandır dengesiz hareket ederken, işveren de vatandaş da pahalılıkla boğuşmaya devam ediyor. Bu yıla ilişkin verilere göre ise ocak ayından bu yana özellikle KDV tahsilatında büyük oranda düşüş yaşandı.



Nisan sonundan bu yana finansmana erişimi zorlaştıran hamleler peş peşe gelirken piyasadaki canlılığı yansıtan KDV'de tahsil edilemeyen vergide ciddi bir artış dikkat çekti. 

Bloomberg HT'den Tahsin Akça'nın haberine göre toplamda KDV'de tahsil edilemeyen mebla haziran ayında da sıçrama gösterdi. Ocak ayından bu yana aylar itibariyle 2-3 milyar TL dolayında gerçekleşen tahsil edilemeyen KDV, haziran ayında mayıs ayına göre 8,5 milyar lira artışla 164 milyar TL'yi gördü. Böylece Ocak-Haziran arasında toplamda tahsil edilemeyen KDV tutarı 22,2 milyar TL artış gösterdi.

Dahilde alınan KDV'de ödeme zamanı geldiği halde ödemesi alınamayan tutar ocak ayında 141,1 milyar TL iken bu tutar şubat ayına gelindiğinde 2,6 milyar TL artışla 143,7 milyar TL'ye çıkmıştı. Nisan ayında ise tahsil edilemeyen bu KDV, mart ayına göre 3,7 milyar TL artışla 151,2 milyar TL olarak hesaplandı.
bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön