17 / 05 / 2024

KDV’de büyük fiyasko Tahsil edilemeyen tutar 164 Milyar TL'yi aştı

KDV’de büyük fiyasko Tahsil edilemeyen tutar 164 Milyar TL'yi aştı

Türkiye’de ekonomi verileri uzun zamandır dengesiz hareket ederken, işveren de vatandaş da pahalılıkla boğuşmaya devam ediyor. Bu yıla ilişkin verilere göre ise ocak ayından bu yana özellikle KDV tahsilatında büyük oranda düşüş yaşandı.



TOPLAMDA TAHSİLATI YAPILAMAYAN TUTAR 116,3 MİLYAR TL 

Ocak ayında KDV, gelir vergisi, ÖTV, kurumlar vergisi kalemlerini kapsayan tüm vergi gelirlerinde ödeme tarihi geldiği halde ödemesi alınamayan tutar 343,7 milyar TL iken, bu rakam şubat ayında 369,2 milyar TL'ye çıktı.
Haziran ayında ise toplam tahsilatı gerçekleştirilemeyen vergi mayıs ayına göre 9,9 milyar TL artışla 459,9 milyar TL'ye yükseldi. Vergi gelirlerinde tahsil edilemeyen tutardaki artış ise Ocak-Haziran arasında 116,3 milyar TL'yi buldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön