25 / 08 / 2024

KDV’de büyük fiyasko Tahsil edilemeyen tutar 164 Milyar TL'yi aştı

KDV’de büyük fiyasko Tahsil edilemeyen tutar 164 Milyar TL'yi aştı

Türkiye’de ekonomi verileri uzun zamandır dengesiz hareket ederken, işveren de vatandaş da pahalılıkla boğuşmaya devam ediyor. Bu yıla ilişkin verilere göre ise ocak ayından bu yana özellikle KDV tahsilatında büyük oranda düşüş yaşandı.



EKONOMİK SIKINTIDA İLK GÖZDEN ÇIKARILAN KDV OLUYOR

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Vergi Platformu Başkanı Serkan Kumdakçı, tahsil edilemeyen vergideki artışı yorumlarken, ekonomik zorluklara da dikkat çekti. KDV'nin tahakkuk esasına bağlı, dolaylı vergi olduğunun altını ısrarla çizen Kumdakçı "Bu nedenle bazı ÖTV ödemeleri gibi değil, peşin tahsil edilemiyor. Bu bağlamda ekonomik zorluklarda ilk ödemeyecek vergi olarak gündeme geliyor" değerlendirmesinde bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön