28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm için İstanbul’a destek kuvvet!

Kentsel dönüşüm için İstanbul’a destek kuvvet!

Kentsel dönüşüm projelerinde hazırlanan riskli yapı tespit raporu incelemeleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün çevre illerdeki personeli 30 inşaat mühendisi geçici olarak İstanbul’da görevlendirildi. Mühendislerin görevi 15 Mayıs'ta sona erecek.



Kentsel dönüşüm için İstanbul’a destek kuvvet!


İstanbul’daki kentsel dönüşüm projeleri için hazırlanan riskli yapı tespit raporları, il dışından görevlendirilen 30 inşaat mühendisine emanet… 


Özellikle Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde sıkça dile getirilen sıkıntılardan biri olan ‘personel yetersizliği’ sorununa geçici çözüm olarak gerçekleşen operasyonda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün İstanbul dışındaki personeli olan 30 inşaat mühendisi, Halkalı'daki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne geldi. 


Geçici görevle gelen inşaat mühendislerinin 30 Nisan’da başlayan riskli yapı tespit raporu inceleme çalışmaları, 15 Mayıs 2014 Perşembe günü sona erecek.


Riskli yapı tepsiti için lisanslı kuruluşların, yapılan incelemenin ardından kendilerine bildirilen eksiklikleri üç gün içinde gidererek geri bildirim yapmamaları halinde rapor tekrar havale edilecek ve inceleme süreci uzayacak…


İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Vekili Beysan Taşçı tarafından yapılan o açıklama;



Çevre ve Şehircilik İstanbul

Lisanslı Kuruluşların Dikkatine!


"30.04.2014 Tarihinde Müdürlüğümüze İstanbul dışı Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü personellerinden, Riskli Yapı Tespit Raporu İncelemeleri için, 30 adet İnşaat Mühendisi geçici olarak (15.05.2014 tarihine kadar) görevlendirilmiştir.


Müdürlüğümüzde incelenmeyi bekleyen rapor sayısının fazlalığından kaynaklanan yoğunluk sebebiyle İl Müdürlüğü personellerimizde bulunan raporların bir kısmı geçici görevlendirme yapılan personellere havale edilmiştir.


Geçici olarak görevlendiren personeller 15.05.2014 tarihine kadar kendilerine havale edilmiş raporları inceleyecek, eksiklik ve yanlışlık tespit etmeleri halinde ARAADNET sistemi üzerinden ilgili lisanslı firmaya geri bildirimde bulunacaklardır. Kendilerine geri bildirim ile eksiklikleri bildirilen lisanslı kuruluşlar,  tespit edilen eksikleri 3 (üç) gün içerisinde gidermeleri halinde ilgili rapor onaylanacaktır. Aksi halde 15.05.2014 tarihinde görevlendirmesi bitecek personellerde bulunan raporlar müdürlüğümüz personellerine tekrar havale edilecek ve raporun incelenme süreci uzayacaktır.


Yukarıda belirtilen durumdan dolayı lisanslı kuruluşların ARAADNET sistemi üzerinde yapılan geri bildirimlerde tespit edilen eksiklik ve yanlışlıkların 3 (üç) gün içerisinde gidermeleri hususunda,


Gereğini rica ederim .


Beysan TAŞÇI

Müdür a.

İl Müdür Yardımcısı V."


Geri Dön