02 / 05 / 2024

Kerem Önder: Paladyum Beytepe'nin başarısında ekibin gücü yatıyor!

Kerem Önder: Paladyum Beytepe'nin başarısında ekibin gücü yatıyor!

Paladyum Beytepe'nin Genel Koordinatörü mimar Kerem Önder her detaya hakim olmak, yaşanılan sürecin içinde bulunmak, projenin gelişimi için en önemli husus, îlk günden itibaren bu sürece dahil olmak bir mimar olarak beni çok mutlu ediyor" dedi.




Paladyum Beytepe'nin Genel Koordinatörü mimar Kerem Önder yurt dışında 13 yıl boyunca birçok önemli ve büyük projeye imza atmış. Genç mimarın hedefinde deneyimlerini Paladyum Beytepe'ye ve Uzaltaş AŞ'nin gelecekteki projelerine aktarmak var. Önder, "Büyük ve kapsamlı projelerde her detaya hakim olmak, yaşanılan sürecin içinde bulunmak, projenin gelişimi için en önemli husus, îlk günden itibaren bu sürece dahil olmak bir mimar olarak beni çok mutlu ediyor" dedi. 


"ÇOCUK YETİŞTİRMEKLE AYNI" 

"Bir projeye yön vermek benim için çocuk yetiştirmekle aynı" diyen Önder, düşüncelerini "Sizin yön verdiğiniz bina sizi yansıtır. 

Nasıl bir çocuk sizin özelliklerinizi alırsa bir bina da sizin ona verdiklerinizle paralel gelişir" sözleriyle anlattı. Önder, ülke ekonomisinin 1990'lı yıllardan bu zamana sürekli gelişmesinin mimari oluşumu da hızlandırdığını kaydederek şöyle konuştu: "Paladyum Beytepe'de bir adım ileri giderek Türkiye'de yapılmış projelerin daha üst segmentine ulaşmayı hedefledik. Yenilikçi, gelişmiş ve müşteri odaklı proje yaratmayı amaçladık. Talep alan, konuşulan projeye imza attık. Bu başarıda Yönetim Kurulu Başkanımız Ünal Pala'dan en alt birimdeki çalışana kadar herkesin büyük rolü var."

 

Çatıda bahçe oluşturmak artık mümkün. Bunun için yapılması gereken tek şey çatıya bahçe çatı uygulamasıyla yalıtım yaptırmak. Kar ve yağmur sularıyla mücadele ederken, kişiler de çiçeklerini istediği gibi büyütebilir. Hızlı kentleşmeyle birlikte yeşil alanların azaldığına dikkat çeken Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan, artık çatıların yeşil alana dönüştüğünü söyledi. 


"MALZEME ÖNEMLİ" 

Karahan, "Bahçe çatı uygulaması, binalara değer katan bir uygulama. 

Bahçe çatılar için nitelikli su yalıtımı malzemeleri kullanılmalı. Malzeme bitki köklerinin binaya zarar vermesini engellemeli" diye konuştu. 


Projenin bu şekilde tasarlanması işlerin bir düzen halinde gitmesini ve daha hızlı sonuç almanızı sağlar. Bu durum ayrı bir proje disiplini olmalıdır. Eğer bir proje başlangıcında mekanik, elektrik, statik ve peyzaj projelerine tümü ile hakim değilseniz başarılı olma şansınız çok azdır. Paladyum Beytepe projesinde biz bunu başarı ile uyguluyoruz" dedi. 



Sabah


Geri Dön