22 / 11 / 2024
fuzul

Eminönü

Eminönü

UNESCO tarafından koruma altında olan Eminönü’nün Nişanca, Kumkapı ve Sultanahmet semtlerinde ‘ev pansiyonculuğu’ hayata geçiriliyor. Bölgede konut dokusunu değiştirmeden, isteyenlerin evini pansiyon yapmasına izin verilecek.

Eminönü'nde, pansiyon ve otel yatırımlarının önü açılıyor!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, halen yılda 12 -13 milyon turistin ziyaret ettiği Eminönü'nde konaklama altyapısı için otel yatırımı ve ev pansiyonculuğunun önünü açacaklarını söyledi.

1939 yılında Eminönü'nde binaların yüksekliği 16 metreyi geçmeyecek!

1939 yılında Eminönü Meydanı'nı tanzim eden Henri Prost, Eminönü Meydanı'na bakacak binaların yüksekliğini belirlemiş. Prost, burada yapılacak yeni binaların on altı metreden yüksek olmamasını istemiş.

1938 yılında Eminönü'nde istimlak faaliyetlerine başlandı!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Yeni Cami'nin önünü ve Eminönü Meydanı'nı açmak üzere yapacağı istimlak faaliyetlerine başlamış. Bayındırlık Bakanlığı bu istimlak faaliyeti için 1 milyon 700 bin liralık tahsisat ayırmış.

Eminönü Meydanı genişletiliyor!

1935 yılında Eminönü'ndeki Yeni Cami'nin etrafındaki dükkanlar ve barakalar istimlak edilecekmiş ve caminin etrafında yollar açılacakmış. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

1991 yılında Eminönü'ndeki vapur iskeleleri yenilenecekmiş!

1991 yılında Eminönü'ndeki 1970'li yıllarda inşa edilen vapur iskeleleri, modern ve çağdaş dizaynla yeniden inşa edilecekmiş. Yeni yapılacak iskeleler, İzmir'deki Alsancak ve Karşıyaka iskeleleri örnek alınarak yapılacakmış.

1980 yılında Eminönü Meydanı piknik yeri olmuş!

1980 yılında İstanbul'un en kalabalık yerlerinden biri olan Eminönü Meydanı piknik yeri olmuş. Bunaltıcı sıcaklardan korunmak isteyen halk, Eminönü Meydanı'ndaki orta refüjü dinlenecek yer haline getirmişler.

1975 yılında Eminönü ve Galata'daki düzensizliğe son verilecekmiş!

1975 yılında İstanbul Belediye Ahmet İsvan, Eminönü Meydanı ve Galata Köprüsü'nde incelemeler yapmış. Düzensizliğe son verilecek diyen İsvan, iskelelerin bulunduğu yerin otobüs durağı olacağını söylemiş.

1967 yılında Eminönü'ne iki yaya üstgeçidi yapılacakmış!

1967 yılında yeniden tanzim edilen Eminönü Meydanı'nda iki yaya üstgeçidi yapılması kararlaştırmış. Ticaret Bankası tarafından inşa edilecek olan geçitler 500 bin liraya mal olacakmış. Geçitlerin altında da dükkanlar açılacakmış.

1967 yılında Eminönü Meydanı inşaatı devam ediyormuş!

1967 yılında Eminönü'nü Sirkeci'ye bağlayan ikinci yol inşaatı devam ediyormuş. Meydanda çok az bir işçi çalışıyormuş. Haşim İşcan çalışmaların aksamadığını, normal olarak devam ettiğini belirtmiş.

1966 yılında Sirkeci - Eminönü arasındaki onarım 70 milyona mal olacakmış!

1966 yılında Sirkeci ile Eminönü arasında, Denizcilik Bankası'na ait binaların yıkım işi 130 bin liraya ihale edilmiş. Burada 70 milyon lira sarfıyla yeni binalar yapılacakmış.

1966 yılında Sirkeci'de Denizcilik Bankası'na ait binalar istimlak edilecekmiş!

1966 yılında Sirkeci - Eminönü sahili arasında kalan Denizcilik Bankası'na ait binalar istimlak edilecekmiş. Böylece Florya Sahilyolu, geniş bir yolla Eminönü'ne bağlanacakmış ve trafik sıkışıklığı da giderilecekmiş.

1939 yılında Eminönü'ne 13 parça emlak istimlak edilecekmiş!

Reşat Altın'ın 15 liraya satıldığı 1939 yılında, Eminönü'nde yıktırılan Valide Han arkasında 13 parça emlak istimlak edilecekmiş. İstimlak edilecek 13 gayrimenkule sadece 110 bin lira kıymet biçilmiş.

1942 yılında Fatih'te iki mağazası bulunan bir ev 135 bin liraya satılacakmış!

1942 yılında Fatih Tarakçılar Caddesi'nde iki mağazası bulunan kagir bir ev 135 bin liraya satılacakmış. Altının 33 lira olduğu yılda 4 bin 554 altın değerinde yüksek fiyata satılacakmış.

Eminönü'nde Yeni Cami ile Mısır Çarşısı arasında kalan alan parka dönüştürüldü!

Eminönü ' nde Yeni Cami ile Mısır Çarşısı arasında kalan alan temizlenerek parka dönüştürüldü. Fatih Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla, bölge yepyeni bir dinlenme alanına kavuştu...

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Eminönü Hanı 1939 yılında yıkılmış!

1942 yılında bir türlü sonuçlandırılamayan Eminönü Hanı için yıkım kararı verilmiş. Söz konusu yapının 1942 yılında yıkılması için çalışmalar başlatılmış.

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Eminönü Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Eminönü Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Nevzat Ayaz tarafından kuruldu.

Eminönü, Alibeyköy tramvay hattı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Eyüpsultan ilçesi, Eminönü, Alibeyköy tramvay hattı projesine ilişkin (Revizyon Nazım İmar Planı Eyüp Kısmı) 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli Revizyon Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Eminönü’nde sahil kesiminde süren İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatı, bölgenin tarihi görüntüsünü bozarken; uzmanlar silüeti bozan inşaatın bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Alibeyköy- Eminönü Tramvayı 2023'te tamam! 10,1 kilometrelik hatta çalışmalar tam gaz! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy- Eminönü Tramvayı'nda çalışmaların 2023'te tamamlanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

İstanbullular dikkat! Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona gelindi! Alibeyköy-Eminönü Tramvayı ne zaman açılacak?

İstanbulluların merakla beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona yaklaşıldı. Peki Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

Eminönü Kürkçü Han'da 10 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

İstanbul 17. Satış Memurluğu Eminönü Kürkçü Han'da yer alan dükkanı 10 milyon TL'ye satışa çıkardı.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yıl sonunda tamamlanacak!

Ulaşım yatırımlarıyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın Küçükpazar ve Eminönü istasyonlarının, 2022 yılının sonunda tamamlanacağını dile getirdi.

Eminönü Haberi

Eminönü

İstanbul Fatih'te, özellikle Nişanca’da mülk sahiplerinin evlerini terk etmesi sonucu tarihi eserlerin çöküntü alanlarına dönüşmesi üzerine Fatih Belediyesi harekete geçti.


Yapılan düzenlemeyle, bölgede konut dokusunu değiştirmeden, isteyenlerin evini pansiyon yapmasına izin verilecek. Hanlar bölgesinde tarihi olmayan binalar yeniden yapılabilecek. Eminönü genelinde konaklama tesislerinin yapılabilmesine olanak sağlayan düzenleme kapsamında tarihi hanlar da restore edilecek. Ana arterler üzerinde bulunan tescilli eser dışındaki  mevcut yapılar, tarihi eserlere uyumlu olacak şekilde, imar planındaki kat yüksekliğine geri dönecek. İBB Meclisi’nde kabul edilen rapor, Koruma Kurulu’nun onayından geçtikten sonra tekrar İBB Meclisi’ne gelecek. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın onayının ardından, itirazlar için 1 aylık askı süreci başlayacak.


SAMATYA DA DÖNÜŞECEK


Ev pansiyonculuğu uygulaması tüm Fatih ilçesi için değil sadece eski Eminönü Belediyesi kapsamındaki bölgelerde uygulanabilecek. Fener ve Samatya’da ise...