03 / 05 / 2024

Kira artışlarının sebebi gayrimenkuldeki fiyat artışları mı?

Kira artışlarının sebebi gayrimenkuldeki fiyat artışları mı?

Hürriyet gazetesi yazarlarından Serkan Kızılbayır bugünkü yazısında kira artışlarını kaleme aldı. İşte Kızılbayır'ın yazısından satır başları...



Hürriyet gazetesi yazarlarından Serkan Kızılbayır bugünkü yazısında kira artışlarını kaleme aldı. Serkan Kızılbayır ile Yan Koltuk'ta Yatırım Uzmanı Sedat Karaca ile bir röportaj gerçekleştiren Kızılbayır merak edilenleri sordu. 

Kira artışlarının sebebi gayrimenkuldeki fiyat artışları mı?

Sedat Karaca'ya kira artışlarının sebebinin gayrimenkuldeki fiyat artışları olup olmadığını soran Kızılbayır'ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

-Şimdi de biraz emlak sektöründe kısa süre içinde yaşanan ciddi orandaki fiyat artışından konuşalım... Bu durum ne gibi sonuçlar doğurdu?

-Yaşadığımız pandemi sebebiyle yatırımcılarımızın villa tipi konutları daha çok talep etmeye başladığı çok açık. Bu da villalarda bir artış yaşanmasına sebep oldu. Birçok kişinin de bireysel olarak gündeme getirdiği kira artışlarının sebebi de bu gayrimenkuldeki fiyat artışları oldu. İnşaatta kullanılan malzemelerin de fiyatlarının artması bu konuya başka bir boyutta etki yaptı. Emlak sektörü sürekli güncellenen bir sistem haline geldi. Bu sebeple ben yatırımcılarımı her zaman yapacakları ticari ya da konut yatırımlarında; zaman, mekân, fiyat, ödeme, elde edecekleri kâr konusunda devamlı olarak bilgilendiriyorum.

 

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!


Geri Dön