06 / 05 / 2024

kiralar artacak mı

kiralar artacak mı

Hürriyet gazetesi yazarlarından Serkan Kızılbayır bugünkü yazısında kira artışlarını kaleme aldı. İşte Kızılbayır'ın yazısından satır başları...

Kiralar uçtu, ev sahipleri kiracılarını çıkarmaya başladı!

Son dönemde mega kent İstanbul, başkent Ankara ve İzmir'de ev bulmak oldukça zorlaştı.

Yurt dışından ev almayı düşünenler dikkat! İngiltere’de konut fiyatları artacak!

İngiltere’de konut fiyatları 2024 yılının Mart ayında düşüş göstererek ekonomistleri şaşırttı ve beş aylık art arda artış dönemini sona erdirerek gayrimenkul piyasasındaki toparlanmada tutarsızlık işaretlerine katkı sağladı. Peki ülkede konut fiyatları artacak mı? 

Aile hekimleri mülk sahipleriyle karakolluk oluyor, kiralar denkleştirilemiyor!

2010'da ‘Aile Hekimliği Birimi’ uygulamasına geçilmesinin ardından pek çok merkez binası hizmet verebilmek için kamu ya da özel sektörden iş yeri kiraladı. Şimdi de fahiş kiralar sebebiyle mülk sahipleriyle davalık oluyorlar. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, konuyu Meclis'e taşıdı. 

Konut kiraları artacak mı?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kira gelirlerinin doğru beyanı için kapsamlı bir çalışma başlatıldığını ve bu kapsamda 4.5 milyon konutun analiz edildiğini hatırlatarak, Bakan Şimşek için ''aba altından sopa gösterdi.' dedi.

Otomabil markalarının 2024 sıfır araç fiyatları artacak mı? 

Ocak ayının başlaması ile beraber, otomotiv alanındaki şirketler, müşterilerine daha kaliteli hizmet sunmak amacı ile fiyat politikalarında önemli değişiklikler yapıyor. İşte rakamlar ve haberin detayları...

Kiracılar Platformu: Kiralar düşmüyor! Maaşın tamamı kiraya ödeniyor!

Kiracılar Dayanışma Platformu'ndan kiralar düşüyor açıklamalarına tepki geldi. Platform sözcüsü, kiraların düşmediğini, asgari ücret zammı için herkesin pusuya yattığını belirtti. 

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

2024 asgari ücret planlaması belli oldu: Çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

2024 asgari ücret için gerim sayım başladı. Ay başında başlayacak olan komisyonda süreç resmen belli olacak. Peki asgari ücret çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Otomobil piyasasında fiyatların düşmesiyle beraber, kasko fiyatlarında da düşüşler görüldü. Bu gelişmelerin ardından gözler trafik sigortası fiyatlarına çevrildi. Peki trafik ve kasko fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Buğday fiyatları resmen çakıldı! Son 3 yılın en düşük seviyesini gördü! Buğday fiyatları artacak mı?

Rusya'daki olağanüstü güçlü mahsul yüzünden neredeyse 3 senenin en düşük seviyesine gerileyen buğday fiyatları, temmuzun sonundan bu yana beşte birinden fazla düştü. Uzmanlar bu durumu, "Ukrayna'nın kaybı, Rusya'nın kazancı oldu" şeklinde yorumladı.

TMO açıkladı: 4 milyon 450 bin ton ürün depolara girdi! Alım kapasitesi artacak mı?

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, 4 milyon 450 bin ton ürün depolara girdiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Aile Destek ödemelerine temmuz zammı geldi mi? 1250 TL'lik yardım ne zaman sona erecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hesaplara 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapılıyor. Peki, asgari ücret zammından sonra aile destek ödemeleri artacak mı? İşte detaylar...

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı: Seçimden sonra yüzde 40 artış bekleniyor!

Gayrimenkul sektöründe 3 senedir yaşanan hareketlilik, ilk dört ayda yerini gerilemeye bıraktı. Peki konut fiyatları artacak mı? Uzman isimler tek tek açıkladı.

EYT'liler dikkat! Emeklilik dilekçenizi ne zaman vermelisiniz? Tarihe göre maaş ve tazminat artacak mı?

"Emeklilik dilekçesi temmuzdan önce mi, sonra mı verilmeli?" sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. Peki emeklilik dilekçesi tarihi maaş ve tazminat tutarlarını etkiliyor mu?

kiralar artacak mı Haberi

kiralar artacak mı

Hürriyet gazetesi yazarlarından Serkan Kızılbayır bugünkü yazısında kira artışlarını kaleme aldı. Serkan Kızılbayır ile Yan Koltuk'ta Yatırım Uzmanı Sedat Karaca ile bir röportaj gerçekleştiren Kızılbayır merak edilenleri sordu. 

Sedat Karaca'ya kira artışlarının sebebinin gayrimenkuldeki fiyat artışları olup olmadığını soran Kızılbayır'ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

-Şimdi de biraz emlak sektöründe kısa süre içinde yaşanan ciddi orandaki fiyat artışından konuşalım... Bu durum ne gibi sonuçlar doğurdu?

-Yaşadığımız pandemi sebebiyle yatırımcılarımızın villa tipi konutları daha çok talep etmeye başladığı çok açık. Bu da villalarda bir artış yaşanmasına sebep oldu. Birçok kişinin de bireysel olarak gündeme getirdiği kira artışlarının sebebi de bu gayrimenkuldeki fiyat artışları oldu. İnşaatta kullanılan malzemelerin de fiyatlarının artması bu konuya başka bir boyutta etki yaptı. Emlak sektörü sürekli güncellenen...