05 / 05 / 2024

Kira beyannamesi sınırı 2015!

Kira beyannamesi sınırı 2015!

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde ödeniyor. Bir sene içerisinde elde edilen kira gelirlerinin vergisi bir sonraki sene içerisinde ödeniyor. Peki, kira beyannamesi sınırı 2015 nedir?



Kira beyannamesi sınırı 2015!

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde ödeniyor. Bir sene içerisinde elde edilen kira gelirlerinin vergisi bir sonraki sene içerisinde ödeniyor.


Ancak vergiyi her kira geliri elde eden değil, istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler ödüyor. 2015 yılında uygulanan kira beyannamesi sınırı 2015 şu şekilde;


2014 yılında meskenlerde istisna sınırı 3.300 TL; işyerlerinde ise istisna sınırı 27.000 TL olarak


Mükellefler normal olarak ikametgâhlarının bulunduğu yerin vergi dairesine bağlı olup; Beyanname, mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine veriliyor. 


Ayrıca beyannamenin, aşağıda belirtilen “Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi” aracılığıyla internet ortamında verilmesi mümkün oluyor.


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi; kira geliri elde eden mükelleflerin MERNİS, banka, PTT, sigorta şirketleri, tapu gibi kurum ve kuruluşlardan Başkanlığımız veri tabanına aktarılan bilgileri kullanılarak, beyannamelerin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından önceden hazırlandığı ve internet ortamında mükelleflerin onayına sunulduğu bir sistemdir. 


Sistemden sadece kira geliri elde edenler faydalanabilmektedir. Sisteme;

- İnternet Vergi Dairesi şifresi kullanılarak, (şifre yoksa, herhangi bir vergi dairesine kimlikle başvurularak ücretsiz olarak alınabilir.) veya

- Kişiye özel hazırlanmış güvenlik soruları cevaplanarak giriş yapılabilir.



Online kira beyanı 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön