28 / 04 / 2024

Kiracılar dikkat! Ev sahibiniz kirayı iki katına çıkarmak istiyorsa hemen bunu yapın!

Kiracılar dikkat! Ev sahibiniz kirayı iki katına çıkarmak istiyorsa hemen bunu yapın!

Eğer ev sahibiniz kirayı iki katına çıkarmak istiyorsa hemen bunu yapın... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlıklar tarafından yapılan açıklamalar sonrasında ev sahiplerine karşı yeni yaptırımlar uygulanmaya başlandı. Verilen bilgilere göre, kiracılar, fahiş kira talepleriyle karşılaştıklarında hemen yetkililere başvuru yaparak durumu bildirebilir. Hükümet ve bakanlıkların kiracıların yanında yer alarak bu tür fahiş kira artışlarına  müdahale edeceği belirtildi.

Kiracılar dikkat! Ev sahibiniz kirayı iki katına çıkarmak istiyorsa hemen bunu yapın!

Yapılan söz konusu bu düzenlemelerle, kiracıları koruma altına almak için ev sahiplerine de bazı yaptırımlar uygulanacak. Paylaşılan bilgilere göre, kiracılar, fahiş kira talepleri olan ev sahiplerini dava edebilirler ve bu durumda ev sahiplerine hapis cezası ya da para cezası verilebilir. Yüksek kiraların vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla çeşitli politikalar uygulanacak. Çevre, Adalet, Ticaret bakanlıkları ve ilgili kurumlar, kira harcamalarının düşürülmesi amacıyla da bazı çalışmalar yapacak.

Ayrıca seçim manifestosundaki bir adım olarak kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesi de amaçlanıyor. Büyükşehirlerdeki memurlara il ve ilçe bazında kira yardımı verilecek. Kamuda çalışan kadrolu, sözleşmeli memur ve kamu işçileri bu destekten yararlanabilecek. Ayrıca kiraların ortalama düzeyde ve yaşanılan bölgeye uygun şekilde belirlenmesi içinde bazı çalışmalar yapılacak.


Geri Dön