Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!
Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği... Türk Borçlar Kanunu ve ilgili diğer kanunlar kapsamında kira borcunu ödemeyen kiracılar hakkında mülk sahibine, kiracının tahliyesi için hukuki imkanlar veriliyor
Konut kira sözleşmeleri, Türk Borçlar Kanununda düzenlenmiş olup, her iki tarafa hak ve yükümlülükler vermektedir. Türk Borçlar Kanunu ve ilgili diğer kanunlar kapsamında kira borcunu ödemeyen kiracılar hakkında mülk sahibine, kiracının tahliyesi için hukuki imkanlar veriliyor.
Türk Borçlar Kanunun 13. Maddesi kapsamında, kiracı, kira bedelini kira sözleşmesinde belirtilen tarihte veya tarih aralığında ödemekle yükümlü sayılıyor. Kira bedelini ödemeyen kiracı temerrütte düşmüş oluyor ve tahliye işlemleri için yasal haklar doğuyor.
Kira bedelini ödemeyen kiracının tahliyesi için başvurulacak yollardan biri de iki haklı ihtar çekilmesi suretiyle tahliye davası açılması olarak karşımıza çıkıyor.
Kira bedelini ödemeyen kiracının tahliyesi için ilk yol, bir kira dönemi içerisinde kiracıya, kira bedelinin ödememesi sebebi ile iki haklı ihtar gönderilmesi gerekmesi ve iki haklı ihtarname gönderildikten sonra taşınmazın bulunduğu yer Sulh Hukuk Mahkemesinde tahliye davası açılması suretiyle tahliyesi oluyor.
İki haklı ihtar sebebiyle tahliye davası açılabilmesi için, kiracı iki haklı ihtara sebebiyet vermeli, iki haklı ihtar kira sözleşmesi içerisinde iki farklı aya ait olmalı ve muaccel olmuş kira bedellerine ait olmalıdır. İşte, kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...
Kiracının Tahliyesi İçin İhtarname Örneği:
İHTARNAME
İHTAR EDEN : …
VEKİLLERİ :
ADRES :
MUHATAP : …
ADRES : …
KONU : Kira Bedellerinin Ödenmesi ve Tahliye İhtarıdır
AÇIKLAMALAR :
1. Müvekkile ait yukarıda açık adresi yazılı konutta ........ tarihli kira sözleşmesi gereği aylık ....... TL kira bedeli karşılığında ikamet etmektesiniz.
2. Halihazırda 2020 yılı Eylül ayına ait kira bedelini ödemeyerek ..... Noterliği’nin … yevmiye numaralı ......... tarihli ihtarnamesi ile ihtar edilmiş bulunmaktasınız.
3. Sözleşme uyarınca kira bedelinin her ayın ilk on günü Müvekkile ait banka hesabına yatırılması gerekmektedir. 2020 yılı Kasım ayına ait kira bedeli ise tarafınızca halen ödenmemiştir.
4. Zikrettiğimiz bedeli işbu ihtarnameyi tebliğ aldığınız tarihten itibaren 30 (otuz) gün içinde ödemenizi, aksi durumda Türk Borçlar Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince aleyhinize alacak ve tahliye talebiyle hukuki yollara başvuracağımızı ve masrafların tarafınıza yükletileceğini vekâleten ve ihtaren bildiririz.
İhtar Eden Vekilleri
Reddi miras süresi geçirilirse ne olur?
Reddi miras dilekçesi nasıl yazılır? Reddi miras dilekçe örneği!
Kiracılar hangi masrafları kira bedelinden düşebilir?
1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi?
İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?
Temmuz ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?
İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?
İskan belgesi olmayan ev alınır mı?
Ev satarken tapu masrafı kime aittir?
Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?
Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?
Miras kalan ev için tapu harcı ödenir mi