Emlak Terimleri

Tahliye taahhütnamesi nedir? Tahliye taahhütnamesi örneği 2022!

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiralanan gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına dair yazılı irade beyanı olarak biliniyor. Peki, Tahliye taahhütnamesi nasıl olur? İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2022...  Ev sahibi ve kiracı arasında yapılan tahliye taahhütnamesi ile kira ilişkisinden doğabilecek mutemel zararlar ve uyuşmazlıkların önüne geçiliyor

Tahliye taahhütnamesi uygulamada sıklıkla karşılaşılan kiracı çıkarma problemi ile birlikte 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun kiracıyı koruma yaklaşımı kapsamında ortaya çıkan bir sözleşme şekli olarak karşımıza çıkıyor. 

Ev sahibi ve kiracı arasında yapılan tahliye taahhütnamesi ile kira ilişkisinden doğabilecek mutemel zararlar ve uyuşmazlıkların önüne geçiliyor. Bir kira sözleşmesinin belirli bir süre ifade etmesi, kira sözleşmesinin ifade edilen süre sonunda sonlanması anlamına gelmez. 

Türk Borçlar Kanununun kiracıyı koruyan bir yapı içermesi sebebi ile sürenin tamamlanması ile kira sözleşmesini sona erdirme hakkını kiracıya tanımaktadır. 

Kiracı, ilgili taşınmazın kira bedelini ödediği sürece kiralananı kullanma hakkına sahiptir. Fakat burada tek bir istisna vardır ki bu da tahliye taahhütnamesidir. Tahliye taahhütnamesi ile kiracı, belirli bir sürenin tamamlanması ile kiralananı boşaltacağını ifade ederse kiraya verenin belirlenen süre sonunda kiracıyı çıkarma hakkı vardır. 

KİRACI TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ ÖRNEĞİ 2022

TAAHHÜT EDEN (KİRACI)

ADI SOYADI     (ÜNVANI)    :

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI                  :          

TAHLİYE EDİLECEK

MECURUN ADRESİ              :

TAHLİYE TARİHİ              :

Halen kiracısı olarak kullanmakta olduğum, aşağıda yazılı adresteki taşınmazı, hiçbir ihbar ve ihtara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak, aşağıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi, aşağıda adı geçen kiraya veren mal sahibine teslim aldığım gibi boş ve hasarsız olarak teslim edeceğimi, tahliye etmediğim takdirde hiçbir ihtar ve hükme gerek kalmaksızın icrai takibata geçilerek cebri icra yoluyla beni tahliye ettirmesini, icrai takibata geçerek yapacağı bilimum masrafları, uğrayacağı bilimum zarar ve ziyanları, bu uğurda sarf olunacak bütün mahkeme, icra, avukat ve diğer masrafların tamamen bana ait olduğunu kendi rızamla kabul, beyan ve taahhüt ederim.


TAAHHÜT TARİHİ    :

TAAHHÜT EDEN     :

İMZASI         

Apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Apartmanlarda bahçe kime aittir?

Hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi?

Hisseli arsanın satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu satışı nasıl olur?

Evin tapusu iki kişi üzerine olabilir mi?

Kira artışında yüzde 25 sınırı nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kira artış sınırlaması tahliye sebebi olabilir mi?