13 / 05 / 2024

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması kısa dönemli kiracı arayışını artırdı!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması kısa dönemli kiracı arayışını artırdı!

Kira artışına yüzde 25 zam sınırlamasının ardından, kısa dönemli ev kiralama pazarı büyümeye başladı. Ev sahipleri kontrat imzalarken kısa dönemli imzalıyor. İşte detaylar..



KISA DÖNEMLİ EV KİRALAMA PAZARI BÜYÜDÜ!

Duman, turizm sezonun hızla devam ettiğini ve kısa dönemli ev kiralama pazarı da bu durumda canlılığını koruduğunu belirtti.

Kira artışına gelen zam sınırlamasının, yalnız turizm bölgelerinde değil, şehir merkezlerindeki evlerin sahiplerinin de kısa dönemli kiracı arayışını arttırdığına dikkat çeken Duman, "Evini dönemsel olarak kiralayarak gelir elde etmek isteyenler, süreci pratik bir şekilde yönetebilecekleri teknolojik çözümlerin arayışına giriyor" dedi.

Duman konu kapsamında kira artışına yüzde 25 zam sınırlamasının da kısa dönemli ev kiralama pazarını büyüttüğünü kaydetti.

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması kısa dönemli kiracı arayışını artırdı!

Ev sahiplerinin karşılaştığı birçok sorunu ortadan kaldırdıklarını aktaran Duman, ev sahiplerinin en büyük sorunlarından birinin çifte rezervasyon olduğunun altını çizerek, "Çünkü ev sahipleri, birden fazla platforma ilan verdiklerinde rezervasyon takvimlerini senkronize etmekte zorlanabiliyor. Bu da hem müşteri memnuniyetini olumsuz etkileyebiliyor hem de gelirleri düşürebiliyor" dedi.

Duman, bu durumda kendilerinin Türkiye'deki ilk ortak takvim yönetim sistemini kurarak ev sahiplerinin tek bir site üstünden yüzlerce farklı siteden ilan çıkmasını sağladi-ıklarını ve böylece çifte rezervasyon sorununun önüne geçtiklerini aktardı.

SON TEKNOLOJİ SİSTEMİME ENTEGRE EDİLİYOR!

Sağladıkları bir diğer fırsatın da son teknolojiyi sistemlerine entegre etmeleri olduğunu belirten Duman, sürekli olarak gelişen teknolojiyi iş süreçlerine katmak konusunda iddialı olduklarının altını çizdi. Duman, platformun tüm altyapısı da son teknoloji ve gerçek zamanlı sistemle hazırlandığına vurgu yaparak, "Bu sayede ev sahiplerine fiyat optimizasyonu, performans raporlama, müşteri ilişkileri yönetimi gibi pek çok hizmeti tek panelden sunabiliyoruz" dedi.

Duman ayrıca mobil uygulaması ile ev sahiplerinin zaman ve mekan fark etmeksizin işlerini yürütebilmesini sağladıklarını söyledi.

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması kısa dönemli kiracı arayışını artırdı!

EV KİRALAMA SEKTÖRÜ SON YILLARDA HARAKETLENDİ!

Platformlarının ev kiralama sektöründe büyük bir potansiyel barındırdığını kaydeden Duman, ev kiralama sektörünün, son yıllarda hızlı bir büyüme ve gelişme ivmesi yakaladığını söyledi.

Duman, "Devende olarak biz de ev sahiplerine pazar paylarını artırmaları için en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz" diye belirterek, "Platformumuzdaki yeni yatırımlarımızla hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz." şeklinde konuştu.

KONUT KİRALARINDA YÜZDE 25 SINIRI

Düzenleme 1 Temmuz 2023'e kadar devam edecek. Bu tarihe kadar yenilenen kira sözleşmelerinde de yüzde 25'lik sınır uygulanmak zorunda ancak bu tedbir 5 yıl üzeri sözleşmeleri kapsamıyor.

İngiltere'de işsizlik beklentileri aşarak yüzde 4 oldu!

Ekmek fiyatlarında karmaşa: Valilik 5 TL dedi, 6 ile 8 TL arasında satılıyor! Fırıncılar ekmeğin 10 TL olmasını istiyor!

Belediye o ilde 4 dükkan satacak!


Geri Dön