13 / 05 / 2024

Kiraya zam yapmak isteyen ev sahibi bakın nasıl vazgeçti! Bunu görenler şok olacak!

Kiraya zam yapmak isteyen ev sahibi bakın nasıl vazgeçti! Bunu görenler şok olacak!

ABD'de yaşayan Svetlana isimli bir kiracı, kiraya indirim isteğini kabul etmeyen ve gerekli tadilatları da yapmayan ev sahibini yapmak istediği zamdan bakın nasıl vazgeçirdi. Bunu görenler şok olacak!



CHATGPT'DEN YARDIM ALDI!

Yapay zekayı bir avukat gibi kullanmayı tercih eden kadın, ondan yasalara uygun, tüm haklarının yer aldığı bir metin yazmasını istedi.

ChatGPT, Svetlana'nın talimatları doğrultusunda New York yasalarına göre kira sabitleme kanununa göndermeler de içeren, jargona uygun sert bir mesaj hazırladı.

Kiraya zam yapmak isteyen ev sahibi bakın nasıl vazgeçti! Bunu görenler şok olacak!

Bu mesajdan sonra Svetlana'nın ev sahibi bir daha kira zammı için talepte bulunmazken, genç kadının daha önce şikayetçi olduğu ortak çamaşır odası da tekrar kullanıma açıldı. 

 

YÜKSEK KİRALARA DÜZELTME GETİRİLMELİ!

Kira fiyatlarının astronomik şekilde artması vatandaşları çileden çıkarmaya devam ediyor. Geçen yıl yüksek enflasyon nedeniyle çıkışa geçen fahiş kira bedelleri, yaşanan depremin ardından vatandaşların en çok dile getirdiği sorunlardan biri oldu.

Evleri yıkılan depremzedeler kendilerine yeni bir hayat kurmak için yakın illere göç etmeye başladılar. Bazı fırsatçı ev sahipleri ise satılık ve kiralık konutlara yüksek miktarda zam yaptı. Tüketiciler ile markalar arasında çözüm köprüsü görevini üstlenen Şikayetvar’a konuyla ilgili taleplerini ileten, yetkililerin bir an önce gerekli yaptırımları uygulamalarını ve kira zamlarına düzenleme getirilmesini talep ediyor.

 

Fahiş kira fiyatlarına son! Yasal düzenleme sinyali

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Kira depozito iadesi güncel kira ile mi?

Astronomik kira bedellerine kiracılardan tepki: Uzun vadede kalıcı bir çözüm getirilmeli!

Geri Dön