11 / 05 / 2024

Kırmızı et üretimi 2 milyon tonu geçti rekor kırdı!

Kırmızı et üretimi 2 milyon tonu geçti rekor kırdı!

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yıl yüzde 12,3 oranında artarak 2 milyon 191 bin 625 tonla rekor seviyeye ulaştı. Ancak bu artışa rağmen et fiyatları hız kesmedi.



SÜT ÜRETİMİNDE DÜŞÜŞ VAR

Kırmızı et üretimi artarken çiğ süt üretimi ise düştü. Bu da artan maliyetler nedeniyle ineklerin kesime yollanması nedeniyle oluştu. Çiğ süt üretimi 2021’de 23 milyon ton civarındayken bu rakam geçen yıl 2 milyon tonluk bir düşüle 21 milyon ton olarak gerçekleşti. Aynı şekilde keçi (% 13) ve manda (% 31) çiğ süt oranları da düştü.


 


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön