02 / 05 / 2024

Kısa vadeli dış borç stoku açıklandı! Nisan ayındaki artış dikkat çekti!

Kısa vadeli dış borç stoku açıklandı! Nisan ayındaki artış dikkat çekti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kısa vadeli dış borç stoku verilerini açıkladı. Dış borç stokunda nisan ayındaki artış dikkat çekti!



DIŞ BORÇ STOKUNUN YÜZDE 45,5’İ DOLAR

Nisan 2022 sonu itibarıyla, kısa vadeli dış borç stokunun döviz kompozisyonu yüzde 45,5’i dolar, yüzde 24,9’u Euro, yüzde 9,9’u TL ve yüzde 19,7’si diğer döviz cinslerinden oluştu.

Kısa vadeli dış borç stoku açıklandı! Nisan ayındaki artış dikkat çekti!

2022 Nisan sonu itibarıyla, orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine bir yıl veya daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku, 182,4 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Söz konusu stokun 17,8 milyar dolarlık kısmı, Türkiye’de yerleşik bankaların ve özel sektörün yurt dışı şubeleri ile iştiraklere olan borçlarından oluştu. Borçlu bazında değerlendirildiğinde, toplam stok içinde kamu sektörünün yüzde 19,4, TCMB’nin yüzde 16,1, özel sektörün ise yüzde 64,5 oranında paya sahip olduğu gözlendi.

Merkez Bankası'nın anketi yayınlandı! İşte dolar ve enflasyon beklentisi

Merkez Bankası'nın dolar rezervi gerilemeye devam ediyor! 1 yıldan az kaldı

Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz indirim kararı! 3 aylık periyotlarda kademeli olarak düşecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön