09 / 05 / 2024

Kışın doğalgaz faturanızı düşürmek sizin elinizde! Basit yöntemlerle yüklü faturalardan kurtulun!

Kışın doğalgaz faturanızı düşürmek sizin elinizde! Basit yöntemlerle yüklü faturalardan kurtulun!

Doğalgaz faturalarınızı basit yöntemlerle oldukça düşürebilirsiniz. Sonbaharın artık sonuna gelmekteyiz havalar soğumaya başladı. Kaloriferleri yakmaya başlayan kişiler, faturaların yüksek gelmemesi için çözümler aramaya başladı.



DOĞALGAZ FATURALARI NASIL AZ GELİR?

  • İlk önce pimapen ayarı yapmalısınız. Birçok kişi pimapenin yaz kış ayarı olduğunu bilmiyor. Pimapenin yaz ayarında kalması demek evin çok daha soğuk olması anlamına gelir. Pimapenin kış ayarını yaparak kış aylarını daha sıcak geçirebilirsiniz.
  • Pimapen yaz, kış ayarını yapmak için öncelikle pencerenin ya da kapının kilit mekanizmasını tespit edin. Genellikle pencerenin veyahut kapının yan tarafında bulunan çerçeve ile birleştiği kenarda bu mekanizma bulunur. Zaten yuvarlak ya da oval pim şeklinde olan bu mekanizma sizin dikkatinizi çekecektir.
  • Yuvarlak mekanizmanın ortası alyan ucuna benzer şekilde altıgen yapıda olur. Pimapen yazlık kışlık modunu ayarlamak kolaydır. Öncelikle evinizde varsa bir tornavida ya da alyan anahtar sokarak kilidi döndürün. Ancak çok dikkat edin cıvatayı tamamen döndürmeyin. Tam olarak 90 derece dönmelisiniz. Her şeyi bu şekilde yaptıktan sonra pencere daha sıkı kapanacaktır. Aksi halde hata yapmış olursunuz. Tüm cıvataları tekrar kontrol edin ve sağ tarafa döndüğünden emin olun.
  • Silindir kilidin üzerindeki çentik sola yani içeri dönük ise lastik daha fazla sıkılacağı için hava girişi az olacaktır ve ayar kış ayları için uygun bir konumda olacaktır. Ortada da standart ayar geçerli demektir. Çentik sağa yani dışarı dönük ise bu durum yaz ayları için yapılmış demektir.
  • Başka bir açıklama ile mekanizma içe, evin içine doğru bir şekilde gelirse kış ayarına gelir hava teması tamamen kesilir ve dışa yani sokağa doğru yapılırsa yaz ayarıdır.
  • Genellikle PVC pencereler standart ayarlı olarak gelir ve bu şekilde dört mevsim kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Doğalgaz fatura hesaplama nasıl yapılır?

TOKİ çıktığını nasıl anlarız?

TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön