29 / 04 / 2024

KKM’de yeni rekorlar kırıldı, Merkez Bankası iki seçim arası 6.6 milyar dolar bozdurdu!

KKM’de yeni rekorlar kırıldı, Merkez Bankası iki seçim arası 6.6 milyar dolar bozdurdu!

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının toplamı 2 trilyon 498 milyar 727 milyon liraya yükselerek yeni zirvesini gördü. Merkez Bankası’nın net rezervleri 2002 sonrası en düşük seviyeye indi.



SWAP HARİÇ - 60.5 MİLYAR DOLAR

Net rezervler 2023 başından bu yana geçen 21 haftanın 15'ünde gerilerde seyretti. Bu dönemde net rezervlerdeki toplam düşüş 31.95 milyar dolara ulaştı. Rezervler geçen sene yaşadığı düşüş dalgasından sonra Merkez Bankası’nın aldığı çok sayıdaki rezerv artırıcı ve döviz talebini azaltan tedbire rağmen istenildiği gibi bir toparlanma olmadı. Ancak Merkez Bankası rezervlerdeki kazanımlarını Şubat ayında yaşanan depremden sonra geri verdi. Swap hariç net rezervler ise - 60.3 milyar dolardan - 60.5 milyar dolara kadar düştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön