28 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 25 köye atıksu hattı ve foseptik inşa etti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 25 köye atıksu hattı ve foseptik inşa etti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gebze, Derince, Körfez, İzmit ve Kandıra ilçelerine bağlı 25 köy ve mahalleye 15 km atıksu hattı ile 23 adet çeşitli çaplarda fosseptik inşa etti.





Köylerin yaşam kalitesini artırmak için yatırımlarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gebze, Derince, Körfez, İzmit ve Kandıra ilçelerine bağlı 25 köy ve mahalleye 15 km atıksu hattı ile 23 adet çeşitli çaplarda fosseptik inşa etti. Köylerin atıksularını toplayarak kirliliğin önüne geçecek olan yatırım 2 milyon 234 bin liraya mal oldu.


 


ATIKSU ARITMA ORANI YÜZDE 99


İSU Genel Müdürlüğü, yaptığı altyapı ve işlettiği arıtma tesislerinin devreye alınması ile atıksu arıtma oranını yüzde 99’a çıkardı. Bu oran ile Türkiye’de bir ilki de gerçekleştiren kurum, yatırım programı çerçevesinde köylerde altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Köylerin yaşam kalitesini artırmak, insan ve çevre sağlığını korumak amacıyla altyapısı olmayan köy kalmaması için İSU, İzmit, Kandıra, Karamürsel, Dilovası ve Derince ilçelerine bağlı köylerde modüler atıksu arıtma tesisleri inşa etti.


 


25 KÖYDE ÇALIŞMA


Bu tesislere bağlı köylerin atıksularını toplamak için de yatırımlar gerçekleştiren İSU, Gebze’ye bağlı Tepecik ve Köseler, Körfez ilçeye bağlı Nalbantlar, Oruçoğlu, Kalburcu (3 adet), Şemsettin ve Belen, Derince ilçesine bağlı Otmanlı, Pamuklar, Yağcılar, Akçakese, Doğancılar, Kepekli, Hocaköy, Turgutlu, Koçoğlu, Davulcular (Barajın Yanı), Omurlar, Turaş, Kekler, Sofular ve Göllü, İzmit Üçtepeler ve Kandıra Kocakaymaz köyleri için kanalizasyon hattı ile atıksuları toplamak için de çeşitli çaplarda betonarme fosseptikler inşa etti.


 


ÇALIŞMALAR TAMAMLANMA AŞAMASINDA


Gebze Tepecik ve Körfez Kalburcu (2 adet) dışındaki köy ve mahallelerin fosseptiklerinin inşaatları tamamlandı. Ayrıca atıksuları fosseptiklere bağlamak için de 15 km uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa edildi. Önümüzdeki aylarda tamamlanacak olan proje ile toplam 25 köy ve mahalle atıksu hattı ve fosseptikler ile sağlıklı altyapıya kavuşacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön