23 / 07 / 2024

Kocaeli'de 48 derslikli okul yapılacak!

Kocaeli'de 48 derslikli okul yapılacak!

Yıkılan cezaevi alanına yapılacak olan kampus ile İzmit Lisesi, Gazi Lisesi ve Kız Meslek Lisesi şehir dışına taşınacak. 48 derslik inşaatını da İzmit Belediyesi yapacak.




Türkiye’de örnek birçok projeye imza atan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın göreve geldiği daha ilk günler gündeme getirdiği eğitim kampüsü projesi hayata geçiriliyor. Bilindiği gibi Başkan Doğan, şehir merkezinde bulunan İzmit Lisesi, Gazi Lisesi ve Kız Meslek Lisesi’nin şehir dışında okul kampüsleri şeklinde yapılarak taşınmasını istiyordu. Taşınacak okul yerlerinin de şehrin ihtiyacı olan sosyo-kültürel alanlara dönüştürülmesi yönünde hazırlıklar yapan Doğan, eğitim kampüsünde sona gelindiğini söyledi.


YÜZYILIN İZMİT’İ


Nevzat Doğan, “Göreve geldiğimden bu yana şehrimizi, yeni İzmit sloganıyla geleceğe hazırlıyoruz. Yüzyılın İzmit’ini hazırlıyoruz. Şu anda Gazi Lisesi ve İzmit Lisesi okullarımız maalesef bulundukları fiziki mekânlar nedeniyle çokta arzu ettiğimiz başarıda değiller. Mesela benim dönemimde İzmit Lisesi’nde bir sınıfta bütün öğrenciler üniversiteyi kazanmıştı. O zaman şehrin en iyi, en başarılı okuluydu ama bugün aynı başarı çizgisinde değil.


SON NOKTADAYIZ


Bütün bunları düşündüğümüzde yeni modern ve hem İzmit Lisesi’nin, hem Gazi Lisesi’nin, hem de Kız Meslek Lisesi’nin isimlerini yaşatacak kalitede yeni okulların yapılmasını istemiştik ve çalışmaları başlatmıştık. Bu artık son noktaya geldi. Bilindiği gibi cezaevi yıkıldı onun yerine şimdi artık bu üç okulumuz için kampüs yapılacak. Bu okulların yapımına destek veriyoruz. Mevcut okullarımızın yerlerine de kentimize kazandırılması için hazırlıklar yapıyoruz. 


OTOPARK OLACAK

İzmit Lisesinin mevcut binalarını 50.Yıl ve Hızırreis okulları için kullanılmasını arzu ediyoruz. Kız Meslek Lisesi şehrin önemli ihtiyaçlarından olan otopark ve yine o bölgenin pazar günleri her türlü yaşamsal koşullarını etkileyen kapalı pazar yeri yapılacak. Böylece hem Tarih Koridoru Projesi kapsamında o bölgeye gelen ziyaretçiler ve turistler için otopark sorunu çözülecek, hem de çağ dışı görüntüsü olan o sokak pazarı da modern pazara çevrilmiş olacak.


ŞEHİR KÜTÜPHANESİ

Lisesi’nin tarihi binasını koruyup, diğer bütün yeni eklemelerinin tamamını yıkacağız. Gazi Lisesi’nin bahçesiyle Sanat Sokağı’nı birleştirip kent meydanına çevireceğiz. Bu lisemizi de kentin en önemli ihtiyacı olan kent kütüphanesi haline dönüştüreceğiz. Böylece, şehrimizi hem Gazi Lisesi gibi bir liseyi bu sıkışıklıktan kurtarıp daha modern ve çağdaş bir kampus içerisine taşımış olacağız.


SIRADAKİ OKULLAR

Hedefimiz ikinci aşamada Endüstri Meslek Lisesi’nin tescilli binaları dışında kalan 3 tane tarihi binası dışında kalan tüm binaların yıkılarak orasının bir meydan ve otoparka dönüştürülmesidir. İkinci aşamada Endüstri Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Mimar Sinan Lisesi için de geçerli. Bu okulların da eninde sonunda şehir dışına taşınması gerekiyor. Daha çağdaş binalarda çocuklarımızın daha korunaklı sosyal travmalardan daha korunaklı, derslerine daha konsantre olabileceği mekânlara kavuşturulması gerekir. Bu liselerin de şehir dışına taşınıp kentin o bölgelerinde daha fonksiyonel alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. 


48 DERSLİK YAPACAK

Biz de, bir yandan Milli Eğitim Bakanlığımıza bu projeler için, şehir merkezindeki arazilerimizden verdik ve İzmit Belediyesi olarak iki okulun da yapımını üstlendik. Hem iki dönüm civarında arsa verdik, hem de 24+24 derslikli iki okulun yapımını üstlendik. Protokol imzalanır imzalanmaz yapım süreçleri başlanacaktır” şeklinde konuştu. Kocaeli’nde ilk olacak olan okullar kampüs ile ilgili protokolün önümüzdeki günlerde imzalanması bekleniyor.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön