11 / 05 / 2024

Konut alacaklar aman bu tuzağa düşmeyin! Bu yöntemle çok can yanıyor!

Konut alacaklar aman bu tuzağa düşmeyin! Bu yöntemle çok can yanıyor!

Konut almak isteyenler, dolandırıcıların tuzağına düşüyor. Konut alırken bilinmesi gerekenler vardır. İşte o detaylar!



Artan enflasyon ve ekonomik krize bağlı olarak hayat pahalılığından kaynaklanan ev ve işyeri fiyatları yükselişe geçti. Bazı fırsatçı mülk sahipleri ise değerinin çok üzerinde zam yapmaya başladı. Bunun yanında ucuz konut arayan vatandaşların karşılarında da dolandırıcılar çıkmaya başladı. Ev sahibi olmak isteyenler dolandırılmamak için bazı konulara çok dikkatli olmaları ve bazı detaylara dikkat etmeleri gerekiyor.

Yükselen konut fiyatları ile birlikte uygun fiyatlı konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, dolandırıcıların hedefi olmaya başladı. Konut almak isteyen vatandaşlar, dolandırıcıların tuzağına düşerek tüm birikimini kaybetmeden kişilerin sayısı artıyor. Dolandırılmanın önüne geçmek için, konut almayı planlayan herkesin bilmesi gereken önemli detaylara değindik.

EVİN GEÇ TESLİM EDİLMESİ TAZMİNAT NEDENİ

  • Teslim süresi geçti ise alıcının hukuki yollara başvurma hakkı bulunmaktadır.
  • Vaat edilenler yapılmadıysa ve alıcının mağduriyeti kanıtlanırsa bu durumun yaptırımı oluyor.
  • Mağdur edilen kişi, evin geç teslimi nedeniyle tazminat isteme hakkı vardır.

KONUT DOLANDIRICILIĞINA KARŞI DİKKAT EDİLMELİ!

Ev alırken dolandırılmamak adına tapuyu almadan ödeme kesinlikle yapmayın. Ödeme yapacaksanız, noter onaylı sözleşme imzalamalısınız.  Aynı zamanda, tapuda yazan isimle kimliğini gösteren kişinin isminin aynı olmasına dikkat edin

Ev ve arsayı mutlaka görün, ödemeyi tapuda ismi yazan kişiye banka üzerinden yapın. Projenin inşaat ruhsatı ve irtifakına dikkat edin. Konutun ekspertiz raporunu alabilirsiniz ya da kredi ile alınıyorsa banka raporuna göz atabilirsiniz.

ÇALIŞMAYAN KİŞİYE KONUT KREDİSİ ÇIKAR MI?

Çalışmayan kişiye konut kredisi çıkar mı sorusu vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. Gelir belgesi olmadan kredi çekilebilir mi? Bankalar bir geliriniz bulunmuyorsa, kredi alamazsınız. Aynı şekilde bankalar sigortasız kişilere de kredi de vermiyor.

Öksüz yetim maaşını kimler alabilir? Öksüz yetim yardımı nasıl alınır? Babadan yetim aylığı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenen EYT açıklaması! Milyonlarca EYT’li bunu bekliyordu!

Ankara'da ulaşım ücreti ne kadar? Ankara’da ulaşım ne kadar oldu? AnkaraKart tam basım ne kadar?


Geri Dön