16 / 05 / 2024

Konut alımında Rusya Federasyonu vatandaşları zirvede!

Konut alımında Rusya Federasyonu vatandaşları zirvede!

Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Ekim döneminde 55 bin 21 olduğunu ve bu satışlardan yüzde 20’si yani 11 bin 334’ü Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldığını söyledi.



Kredili Satışlarda Düşüş Sürüyor

Yaptığı açıklamada konut kredilerine getirilen sınırlamalar sonrasında ipotekli satışlarda düşüşün sürdüğünü kaydeden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 12,9’a kadar gerilediğini söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık verilere göre 04 Kasım itibarı ile konut kredisi hacmi 355 milyar 421 milyon TL'ye ulaştığını kaydeden Özelmacıklı, kamu bankaları tarafında konut kredilerinde sınırlamaların devam ettiğini de belirtti.

2. Eldeki Hacim Daha Fazla 

Toplam konut satışları içinde ikinci el konut satışının payının yüzde 68,2 olduğunu dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2. el konut satışlarının Ocak-Ekim döneminde de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,6 artışla 815 bin 43 şeklinde gerçekleştiğini kaydetti.

Toplam konut satışları içinde ilk el konut satışının payı yüzde 31,8 olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ilk el konut satışlarının Ocak-Ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,8 artışla 344 bin 810 şeklinde gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

Konut fiyatlarındaki artış yüzde 189 oldu! Piyasa yavaşladı!

İstanbul'un o ilçesinde 3 adet 2+1 konut satılıyor! Ev alacaklar bu fırsatı kaçırmayın! 

Markalı konut fiyatları 1 senede yüzde 95.8 arttı! 3+1 konutlar gözde oldu!


Geri Dön