02 / 05 / 2024

Konut Fiyat Endeksi Mayıs ayında yüzde 12,4 arttı!

Konut Fiyat Endeksi Mayıs ayında yüzde 12,4 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE), Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 12,4 arttı ve 430,6 seviyesinde gerçekleşti.



Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, konut fiyatlarının en yüksek veya pahalı olduğu bir senede satış rekoru kırıldığını kaydetti.  İkisinin bir arada gerçekleşmesinin riskli bir durum oluşturabileceğini aktaran Abdurrahman Yıldırım, risklerden ilkinin alıcıların yüksek fiyattan talep göstermelerinde olduğunu bildirdi.  Yıldırım, Nisan ayı itibarıyla Türkiye’de konut fiyatlarının bir senede yüzde 127, son iki senede yüzde 200, son 3 yılda yüzde 250 arttığını dile getirdi. Konutları gurbetçilerin aldığını vurgulayan ve yabancıya konut satışının gittikçe artış gösterdiğini vurgulayan Yıldırım, Haziran ayı itibariyle yüzde 5.7’ye çıkan yabancı satışlarının 2013 yılında bu güne olan istatistiklerde en üst seviyeye çıktığını aktardı. 

Konut Fiyat Endeksi Mayıs ayında yüzde 12,4 arttı!

Yabancıların yoğunlaştıkları illerin Antalya, İstanbul ve İzmir olduğunun altını çizen Abdurrahman Yıldırım, her üç konuttan biri veya en büyük kentte her 7 konuttan biri yabancılara satılıyorsa, bu durumun fiyatlara yansıyacağını belirtti. 

Yalova’da konut fiyatları 2 kat artarken arsa ve arazi fiyatları ise düştü!

O ilde 545 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 24 ay taksit imkanıyla satılık 2+1, 3+1 konut fırsatı! Ev alacaklara müjde! 

TOKİ duyurdu! Ucuz konut başvuru şartları nelerdir 2022? İşte İl il TOKİ konut fiyatları!


Geri Dön