11 / 05 / 2024

Konut fiyatları dur durak bilmiyor! İstanbul'da 120 metrekare artık...

Konut fiyatları dur durak bilmiyor! İstanbul'da 120 metrekare artık...

Merkez Bankası'nın paylaşımını yaptığı konut ücret endeksi verilerine göre, konut ücretlerindeki yükseliş martta aylık bazda yüzde 5,4, senelik bazda ise yüzde 132,8 çıktı. İstanbul'da 120 metrekare ortalama bir konutun ücreti 4 milyon TL'yi aşarken en az yükseliş ise Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniy



DEPREM BÖLGESİNDE KONUT FİYATINDA DÜŞÜŞ

Senelik konut ücret yükselişinin en az olduğu bölge ise ücretlerin yüzde 86,3 yükseldiği Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye bölgesi oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de resmi istatistikleri üreten ve yayınlayan bir kamu kurumudur. TÜİK, ekonomi, nüfus, işgücü, tarım, sanayi, ticaret, eğitim ve diğer sosyal konular gibi birçok alanda istatistiksel verileri toplar, analiz eder ve yayımlar.

Konut fiyatları dur durak bilmiyor! İstanbul da 120 metrekare artık...

Amacı, Türkiye'nin sosyal, ekonomik ve demografik yapısı hakkında güncel ve doğru bilgiler sağlamaktır. TÜİK, kamu politikalarının oluşturulmasında, planlama faaliyetlerinde, akademik çalışmalarda ve özel sektörün karar alma süreçlerinde önemli bir kaynak olarak kullanılan istatistiksel verilerin sağlanmasından sorumludur.

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Rekor sayıda işten çıkarma sonrasında Vodafone'da borsa krizi 

ABD'de perakende satış verileri açıklandı! Nisan ayı beklentiyi zor karşıladı


Geri Dön