10 / 05 / 2024

Konut krizinde dehşete düşüren rapor açıklandı: Kiralık konut fiyatlarındaki artış dudak uçuklattı

Konut krizinde dehşete düşüren rapor açıklandı: Kiralık konut fiyatlarındaki artış dudak uçuklattı

TÜİK, Türkiye’de yılda yüzde 21-22 kira artışı olduğunu açıkladı ancak piyasadaki oranlar kağıt üzerindeki oranların oldukça üstünde. Hükümetin konut kira artışlarına yüzde 25 sınırlama getiren yasasına rağmen İstanbul'da konut fiyatları 'barınma' krizini gündeme getirdi.



“ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ZAMMIN KİRAYA HİÇBİR FAYDASI OLMADI”

Raporda, Kadıköy'de haziran ayındaki 4253 TL'lik asgari ücret oranında sadece 2 ilan olduğu belirtilirken, temmuz ayında yapılan zamla 5.500 liraya çıkan asgari ücret seviyesinde ise 13 daire ilanı olduğu belirtildi. Araştırmada "Yapılan asgari ücret zammının Kadıköy’de tam zamanlı çalışan bir asgari ücretlinin tüm maaşıyla dahi tek başına daire tutmasına hiç bir faydası olmadığını ortaya koyuyor" değerlendirmesi yapıldı.

“BARINMA HAKKI TEHLİKEDE”

Raporda barınma hakkının tehlikede olduğu belirtilerken, "Bu krizle başa çıkmak için, krizi yaratan güncel sorun kaynakları ile mücadele edecek kısa vadeli önlemlerin ve krizin kaynağından çözümü için de orta vadeli önlemlerin alınması şart!" ifadeleri yer aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön