10 / 05 / 2024

Konut krizinde dehşete düşüren rapor açıklandı: Kiralık konut fiyatlarındaki artış dudak uçuklattı

Konut krizinde dehşete düşüren rapor açıklandı: Kiralık konut fiyatlarındaki artış dudak uçuklattı

TÜİK, Türkiye’de yılda yüzde 21-22 kira artışı olduğunu açıkladı ancak piyasadaki oranlar kağıt üzerindeki oranların oldukça üstünde. Hükümetin konut kira artışlarına yüzde 25 sınırlama getiren yasasına rağmen İstanbul'da konut fiyatları 'barınma' krizini gündeme getirdi.



SADECE 11 EVİN KİRASI 5 BİN TL’NİN ALTINDA

Kadıköy'de 8 bin TL altındaki ev ilanlarının giderek azaldığı tespit edildi.. Araştırmada yer alan verilere göre mayıs ayında 88 adet olan 8 bin TL altındaki kiralık ev ilanı haziran itibariyle 83'e düştü. Haziranda 5 bin TL ve altında ise 11 adet ev kaldı.

Nisan ayında 8.000 TL ve altındaki ilan sayısı 135, Mayıs 5.000 TL ve altında ise sadece 11 adet kiralık daire ilanı bulunmakta.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön