27 / 04 / 2024

Konut krizinde dehşete düşüren rapor açıklandı: Kiralık konut fiyatlarındaki artış dudak uçuklattı

Konut krizinde dehşete düşüren rapor açıklandı: Kiralık konut fiyatlarındaki artış dudak uçuklattı

TÜİK, Türkiye’de yılda yüzde 21-22 kira artışı olduğunu açıkladı ancak piyasadaki oranlar kağıt üzerindeki oranların oldukça üstünde. Hükümetin konut kira artışlarına yüzde 25 sınırlama getiren yasasına rağmen İstanbul'da konut fiyatları 'barınma' krizini gündeme getirdi.



İstanbul'da yaşanan konut krizi kiracıları çok zor durumda bırakmaya başladı. Konut kiralarında rakamlar 20 bin lira sınırına dayandı. İstanbul Kadıköy'de kiralık konut ilanlarından sade 11 tanesinin bedel olarak 5 bin lira istediği diğer konutların kiralık fiyatlarının 20 bin lira sınırına dayandığı görüldü.

Son dönemde, giderek artan konut fiyatlarına karşı haziran ayına ilişkin Kadıköy ilçesindeki ortalama konut fiyatları açıklandı. Araştırma kapsamında 23 Haziran 2022 tarihi itibariyle bir internet sitesinde yer alan toplam 1.020 ilan incelendi. Buna göre haziran ayı itibariyle İstanbul'un Kadıköy ilçesinde ortalama ev kiraları 19 bin 438 lira olarak açıklandı.

Araştırmadan 30 bin TL ila 150 bin TL'ye varan 122 adet ilanın çıkarılması sonucunda ise Kadıköy'deki ortalama kira fiyatı 15 bin 200 olarak hesaplandı. Yine aynı araştırma neticesinde sadece 20 bin TL'nin altındaki ilanlar baz alındığında ise ortalama kira fiyatı 12 bin 892 lira olarak açıklandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön