28 / 04 / 2024

Konut sektörü 20 yıl daha gelişmeye devam edecek!

Konut sektörü 20 yıl daha gelişmeye devam edecek!

2002’den bu yana süren siyasi istikrarla tüm Türkiye gibi inşaat sektörünün de hızla büyüdüğünü söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas,“42 şirketle Türkler, dünya müteahhitlik liginin zirvesini paylaştı” dedi.



2002’den bu yana süren siyasi istikrarla tüm Türkiye gibi inşaat sektörünün de hızla büyüdüğünü söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas,“42 şirketle Türkler, dünya müteahhitlik liginin zirvesini paylaştı” dedi.


20 yıl daha gelişecek


Altan Elmas, inşaat sektörünün kısa sürede hızla büyüyerek konutta yurtiçinde tüketicilerin taleplerine uygun, kaliteli üretim gerçekleştirdiğini, yurtdışında da rakipleriyle rekabet edebilir konumda olduğunu söyledi. Makro ekonomik istikrarının devamının sektörün büyümesinde en önemli faktör olduğunun altını çizen Elmas, şöyle devam etti: "Konut üretimi olarak bakıldığında mevcut nüfus potansiyeli ve kentsel dönüşüm kaynaklı yenilenme ihtiyacı dikkate alındığında sektörümüz önümüzdeki 20 yılda gelişimine devam edecektir. Konut sahibi olamayan ve orta gelirliler büyük talep oluşturacaktır."


Türkiye 1980'lerden itibaren inşaat alanında ciddi gelişim gösterdi. Özellikle 2002'den sonra sağlanan makro ekonomik istikrar sayesinde sektör firmalarının kurumsallaşma sürecinde hızla ilerlediğinin altını çizen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Sektör rekabete açık, tüketicilerin beklentilerine hızla ayak uydurabilen, dünya standartlarında üretim yapar hale gelmiştir. Ekonominin büyümesine, istihdama ve ödemeler dengesine olumlu birçok katkı sağlandı" diye konuştu. Sektörde üretimin sadece konut olarak düşünülmemesi gerektiğini söyleyen Elmas, sektörün yıllar itibarıyla hızlı bir gelişim göstererek, yurtiçi ve dışında teknik ve uzmanlık gerektiren baraj, santral, köprü, tünel gibi birçok başarılı projeye imza attığını kaydetti. Elmas, "Yeni Türkiye hukuksal ve idari yapısını yenilerken inşaat sektörü de Türkiye'nin şehirlerini yenileyerek, insanımızın hak ettiği yaşam konforunu inşa edecektir" dedi.


DÜNYADA İKİNCİYİZ


Türk müteahhitlik sektörünün 2014'te, dünyanın en büyük müteahhitleri listesinde 42 şirket ile yer alarak Çin'den sonra ikinciliğe yükseldiğini belirten Elmas, "Ekim 2014 itibarıyla sektörün kümülatif proje bedeli yaklaşık 300 milyar dolara ulaştı. Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerimiz teknolojik seviye ve makine parkuru ile ödemeler dengesine olumlu etki sağlarken istihdama da katkıda bulunuyor" diye konuştu. Altan Elmas, istikrarın devamı ile sektörün daha birçok başarılı projeye imza atacağını ve Türkiye'nin hem bölgesi hem de dünya çapında liderliğe hızlı bir şekilde ilerleyeceğini vurguladı.


SABAH'I HER ZAMAN YANIMIZDA HİSSETTİK


Sabah gazetesinin yaptığı haberlerde Türkiye'nin gündemini belirleyen bir etkiye sahip olduğunu söyleyen Altan Elmas, "Doğru, bilimsel ve objektif haberleriyle Yeni Türkiye'nin inşasında en önemli rolü üstlenen basın kuruluşumuz oldu. İnşaat sektörünün, ülkemizi büyüten haberleri ve aynı zamanda çözülmesi gereken problemlerinin ifade edilmesine verdiği destek ile Sabah gazetesini her zaman yanımızda hissettik. Basın sektörünün amiral gemisi olan Sabah'ın 30'uncu yaşını tebrik ediyorum" dedi.


Sabah


Geri Dön