14 / 05 / 2024

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Aidatlar...

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Aidatlar...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidatları yazdı. Peki giriş katında oturanlar aidat öder mi?



İşte Feride Hilal İmal'in okuyucusuna verdiği o yanıt:

Herkes tarafından bilinen ve sıkça gündeme gelen Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınmak mümkün değil. Fakat bunun aksine hükümler yönetim planına konulabilir ve böyle bir hüküm de geçerli olur.

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Aidatlar...

Çoğunlukla uygulamada görülen bu tür bağımsız kat maliklerinin asansör giderlerinden muaf tutulduğudur. Eğer yönetim planında böyle bir madde bulunmuyorsa konuyu bağımsız bölüm malikleri toplantısında gündeme taşıyıp, söz konusu yönetim planında değişiklik talep etmeniz mümkün. Eğer gerçekleştirilen bu toplantıda adil bir karar alınmazsa, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 33. maddesine göre, açıkça adalet kurallarına aykırı durumun değiştirilmesi ve adil bir hale getirilmesi için, olduğunuz bölgedeki sulh hukuk mahkemesine başvuru yapabilir ve söz konusu yönetim planındaki hükmün değiştirilmesini isteyebilirsiniz.

İnşaatı tamamlanmayan binada aidat ödenir mi? 

Ev sahibi aidat öder mi?

Birleştirilen daireler için çift aidat bedeli mi ödenir?


Geri Dön