02 / 05 / 2024

Kredi çekeceklere çok kötü haber!

Kredi çekeceklere çok kötü haber!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın zorunlu karşılık kararı, bankaların zorunlu karşılıklar yükümlülüğünü artırırken kredi maliyetlerini de arttıracak. İşte detaylar...



Bu artışın 28 milyar lirası KKM’den geldi ve KKM 757 milyar Türk Lirasına ulaşarak toplam Türk Lirası mevduat içinde bulunan payını 40 baz puan yükselterek yüzde 29.3’e ulaştı. Dolayısıyla Türk Lirası mevduatımızın 3'te 1'i artık kura endeksli oldu.

Şirketlerin çektiği döviz kredileri de azalışını sürdürüyor. 2022'de öncesine göre döviz kredileri 13 milyar Amerikan doları azalarak 153.4 milyar Amerikan Dolarına gerilemiştir.

Kredi çekeceklere çok kötü haber!

Bu trend şirketler açısından olumlu bir yapıya işaret eder. Bankaların çoğalan Türk Lirası mevduat ve kredi verme kapasiteleri yükselmiştir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön