04 / 05 / 2024

Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Hesaplama! Kredi kartı asgari ödeme sınırı kaç lira? Asgari ödeme tutarı ne kadar?

Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Hesaplama! Kredi kartı asgari ödeme sınırı kaç lira? Asgari ödeme tutarı ne kadar?

Kredi kartı asgari tutarın ne kadar olduğu vatandaşların gündeminde yer alıyor. Kredi kartı kullananlar, asgari ödeme tutarının değişip değişmediğini araştırıyor. Kredi kartı limiti 25 bin TL altında veya üstünde olan kartların asgari ödeme tutarları değişti. Kredi kartı ödemelerine dair detaylar



KREDİ KARTI ASGARİ ÖDEME ORANI YÜZDE KAÇ OLDU 2022?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartları ile ilgili yeni alınan kararları paylaştı. BDDK, tüketici kredilerinde genel vade sınırını 50 bin ila 100 bin lira arasında değişen tutarları için 24 ay, 100 bin liranın üzerine çıkan tutarlar için de 12 ay olarak belirlendiğini duyurdu.

Kredi kartı limiti yirmi beş bin Türk lirasının altında ise asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde yirmisi, limiti beş bin Türk Lirasının üstünde olan kredi karları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde kırkı olarak açıklandı. 

KREDİ KARTI ASGARİ ÖDEMESİ NEDİR?

Kredi kartı asgari ödeme tutarı, kullanılan kredi kartı borcunun son döneme tarihine kadar ödenmesi gereken en düşük tutardır. Bu tutar eğer ödenmezse borca gecikme faizi işlenir. Asgari tutar ya da asgari tutarın üstünde bir ödeme yapılırsa, kalan dönem borcuna akdi faiz işlenir. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön