29 / 04 / 2024

Kredi kartı kullanan nelere dikkat etmeli! Kartlara kısıtlamalar geliyor!

Kredi kartı kullanan nelere dikkat etmeli! Kartlara kısıtlamalar geliyor!

Son zamanlarda yaşanan enflasyon ile  mücadele doğrultusunda birçok önleme imza atılırken son olarak da kredi kartı konusunda bir takım gelişmeler yaşanıyor. Bu süreçte kredi kartı harcamalarında birçok kısıtlama gelebileceği kaydedildi. Kredi kartına gelmesi gündemde olan kısıtlamalar neler?



Türkiye'de son dönemlerde gündemdki yerini koruyan ve artarak devam eden sorun enflasyon ile mücadele kapsamında son zamanlarda hızla yükselen kredi kartı harcamalarına yönelik düzenlemeler getirmeyi planlayan ekonomi yönetimi tarafından ilerleyen günlerde somut adımların atılması beklentiler arasında yer alıyor. 

LÜKS HARCAMALARI KISITLAMAYA YÖNELİK OLMALI

Kredi kartı kullanımında getirilecek düzenlemeler ile ilgili olarak detaylar henüz netleşmezken finans çevreleri ve uzmanlar, getirilmesi gündemde olan önlemlerin zorunlu harcamaları değil lükse kaçan  tüketimi kısıtlamaya ilişkin olması gerektiği konusunda ortak fikir beyan ediyorlar.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI FATİH KARAHAN'dan SİNYAL!

milligazete.com.tr'de yer alan habere göre; Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Enflasyon Raporu toplantısında kredi kartlarıyla ilgili düzenlemelerin gerekliliğini vurguladı. Karahan, bu konuda çeşitli fikirleri olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini kaydederken, detayların ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Kredi kartı kullanan nelere dikkat etmeli! Kartlara kısıtlamalar geliyor!

GELMESİ MUHTEMEL ÖNLEMLER NELER?

Türkiye'de kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaş ise kredi kartlarına yönelik düzenlemelerin ne şekilde olacağını merak ediyor. Finans çevrelerinde dolaşan spekülasyonlara göre, gelebilecek bazı önlemler şu şekilde sıralanıyor:

- Karta taksit uygulamasının kaldırılması durumu. 
- Asgari ödeme tutarlarının yükseltilmesi. 
- Kart limitlerinin düşürülmesi hali.
- Kredi kartı faiz oranlarının artırılması.
- Ödeme alışkanlığı zayıf olanlara ek önlemlerin getirilmesi.
- Yüksek limitli harcamalara kısıtlamaların getirilmesi.
- Lüks tüketime dayalı kredi kartı harcamalarına limit konulması.

Ekonomist Barış Soydan uyardı! Kredi kartı borcunuzu hemen ödeyin!

Kredi kartı borcu olanlara af mı geliyor? Kara listeye alınanlar dikkat!

EPGİS başkanı Aktaş; "Kartta komisyon kalksın 2 litreyi bedava verelim"

Kredi kartı kısıtlaması için tarih verildi: Seçim sonrası Nisan'da bunlar yapılabilir...

Seçimlerden sonra kredi kartına ayar geliyor! İşte kulislerden sızan düzenleme detayları!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön