05 / 07 / 2024

Kredi kartı kullananlar dikkat: Son 24 saat! Bunu yapmayanın başı dertte!

Kredi kartı kullananlar dikkat: Son 24 saat! Bunu yapmayanın başı dertte!

Kart sahibi vatandaşlar kartlarının kayıp, çalıntı durumunda son 24 saat içindeki harcamalarında sorumlu tutulamaz. Detaylar bu haberde



Kayıp bildirimi sonrası karttan yapılan harcamalardan tüketici sorumlu tutulamaz. Bildirim öncesi 24 saatlik süre için ise önemli bir detay dikkat çekiyor.

Eğer kredi kartı için sigorta yapılmışsa banka yapılan tüm harcamalar için en fazla 150 TL’lik bedel talep edebiliyor.

MÜŞTERİ SORUMLU DEĞİL

Bankaların büyük çoğunluğu kayıp/çalıntı kart bildirimi yapılmasının öncesindeki son 24 saatte yapılan harcamadan müşteriyi sorumlu tutmuyor. Ancak bu tamamen bankanın inisiyatifinde.

Ayrıca kredi kartını iptal ettiren tüketicinin en yakın karakola giderek ihbarda bulunması da gerekiyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 28 Ağustos 2022 tarihinde saat 23.31'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,17 Türk Lirası, euro 18,14 Türk Lirası, altının gramı ise bin 13 Türk Lirası değerinde.,

Selçuk Geçer'in dolar yorumunu duyan yatırımcılar döviz bürosuna koştu!

Altının 1450 TL'ye çıkacağını söyleyen İslam Memiş tarih verdi!

Bu haberi okumadan dolara yatırım yapmayın! Selçuk Geçer hem tarih hem rakam verdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön