17 / 05 / 2024

Kripto dünyası karıştı! Binance, FTX'i satın almaktan vazgeçti

Kripto dünyası karıştı! Binance, FTX'i satın almaktan vazgeçti

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, işlem hacmi bakımından en büyük üçüncü kripto borsası olan FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini açıkladı.



BINANCE, FTX’İ SATIN ALMAKTAN VAZGEÇTİ

Binance'den yapılan açıklamada, yanlış kullanılan müşteri fonları ve ABD'deki soruşturma iddiaları ile ilgili son haberlerin yanı sıra kurumsal değerlendirme sonucunda FTX'i olası satın alma sürecinin devam ettirilemeyeğine karar verildiği duyuruldu.

“SORUNLAR TAHMİN ETTİĞİMİZDEN ÇOK DAHA BÜYÜK”

Açıklamada, "Başlangıçta amacımız, FTX müşterilerine ve kullanıcılara likidite sağlamada destek olabilmekti, ancak görünen o ki sorunlar bizim kontrolümüzün ve yardım etme kabiliyetimizin çok ötesinde." İfadeleri kullanıldı.

“ZAMANLA KRİPTO PARA PİYASASINDAKİ KÖTÜLER AYIKLANACAK”

Son birkaç yılda kripto dünyasının daha dirençli duruma geldiğinin görüldüğü belirtilen açıklamada, zamanla kullanıcı fonlarını kötüye kullanan yanlış değerlerin serbest piyasa tarafından ayıklanacağına inanıldığı kaydedildi.

Açıklamada, düzenleyici çerçeveler, piyasa ile ilgili kurallar geliştikçe ekosistemin daha da güçleneceği aktarıldı.

BİTCOİN 2 SENENİN ARDINDAN RESMEN DİBE ÇAKILDI

Günlerdir üst üste yapılan açıklamalar nedeniyle kripto devi bitcoin son 2 senenin dibini görmüş ve 17 bin dolar seviyelerine çakılmıştı. Binance’nin FTX’i satın almaktan vazgeçmesinin kripto para piyasasını nasıl etkileyeceği merakla takip edilecek.

Bitcoin’de tarihi çöküş! 2 senenin ardından ilk kez dibi gördü!

Düşük faiz politikasına tepki: Yeniden gözden geçirilmeli

Su şirketinin patronu, 2022'de de ülkenin en zengin kişisi oldu!


Geri Dön