05 / 05 / 2024

Kripto Kraliçe Ruja Ignatova FBI'ın en çok arananlar listesinde! Bulana 100 bin dolar ödül!

Kripto Kraliçe Ruja Ignatova FBI'ın en çok arananlar listesinde! Bulana 100 bin dolar ödül!

'Kripto Kraliçe' olarak bilinen Ruja Ignatova isimli dolandırıcı, FBI'ın en çok aranan 10 kişilik listesine girdi.  Ignatova, Bitcoin'e rakip olacak bir kripto para birimi geliştirdiğini söyleyerek, binlerce kişiyi milyarlarca euro dolandırdı ve daha sonra da sırra kadem bastı.



Hürriyet'te yer alan habere göre, Ponzi şeklinde bilinen söz konusu bu sistemle Ignatova 2017 yılında ortadan kaybolana dek 4 milyar dolar elde etti.

Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Manhattan Federal Savcısı Damian Williams, Ignatova'nın kripto para birimlerinin ilk senelerindeki i kafa karışıklığını mükemmel bir zamanlama ile Dolandırıcılık planı için kullandığını dile getirdi.

FBI söz konusu kaçak isimleri 'en çok arananlar listesine', geniş toplumdan ihbar yardımı alabilmek için ekliyor.

Federal Soruşturma Bürosu yaptığı açıklamada Bulgar kadının tutuklanmasına katkı sağlayacak bilgi için 100 bin dolar ödül verileceğini ilan etti.

Kripto Kraliçe Ruja Ignatova FBI ın en çok arananlar listesinde! Bulana 100 bin dolar ödül!

YUNANİSTAN'A GİDEN BİR UÇAĞA BİNERKEN GÖRÜLDÜ

Kripto Kraliçe olarak bilinen Ignatova hakkında 2019'da  sekiz farklı bankacılık suçu ile dava açıldı. Ruja Ignatova bu listedeki tek kadın olarak yer alıyor.

BBC için haberi takip eden Jamie Bartlett, FBI listesinin, 2017'de Kripto Kraliçe olarak bilinen Ignatova'nın sırra kadem basması sonrası en önemli gelişme olduğunu dile getirdi.

Jamie Bartlett, dolandırıcı kadının bulunamamasının en önemli nedeni olarak, en az 500 milyon dolarla kaçmış olmasını belirtiyor.

Ayrıca, gazeteci, söz konusu kadının yüksel kalite kimlikler kullandığını ve görünüşünü değiştirdiğine inanıldığını da  belirtiyor. 

Kripto kraliçe Ignatova son kez 2017'de Bulgaristan'dan Yunanistan'a giden bir uçağa binerken görülmüştü.

Bitcoin'in fiyatı yeniden 19 bin doların altında!

Türk kripto para yatırımcıları hangi para birimine, neden yatırım yapıyor? 

Bitcoin'de yatırımcıları şok eden tahmin! Duyan inanamadı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön