29 / 04 / 2024

Kripto para borsasında neler oluyor? Uzman isimden kritik uyarı

Kripto para borsasında neler oluyor? Uzman isimden kritik uyarı

Son dönemde dibi gören Bitcoin'le ilgili Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü'den dikkat çeken bir uyarı geldi. 



Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto para piyasalarında yaşanan gelişmeler ışığında, “Powell, yarıyıllık Para Politikası Raporu’na ilişkin sunumunun ardından küresel piyasalar nispeten belirsizliğin ortadan kalkmasını yukarı yönde fiyatlıyor. Senato ve Kongre üyelerinin sorguya aldığı Fed Başkanı enflasyon konusunda kesin yanıtlar verdi. Piyasa enflasyonla mücadele konusunda Fed’e tam anlamıyla güvenmezken ve bir de resesyon riski varken tam anlamıyla pozitif fiyatlama görünmüyor. Yine de temmuz ayında 75bp, eylül ayında 50bp ve sonraki aylarda enflasyonda keskin düşüş veya belirtileri görene kadar 50bp faiz artırılacağı ihtimallerinin yükselmesi ile belirsizliğin azaldığı karşımıza çıkıyor. Ana endekslerde görünüm bugün olumlu ve risk iştahı VIX endeksinin düşmesiyle toparlanma sinyali veriyor. Küresel piyasalarda bugünkü olumlu koşulların da kripto paralara sirayet etmesini öngörüyoruz. Zincir üstü verilerine göre yükseliş tepkisini bazı destekleyebilecek etmenler söz konusu; borsaların BTC rezervleri son 3 yılın en düşük seviyesine düştü. Haftalık, aylık ve birkaç yıllık aktif Bitcoin’lerin arzı azalmaya başladı. Madencilik ve piyasa fiyatına bağlı veriler dip seviyelere düştü. Bireysel ve kurumsal özel fonların da yeni çıkan Bitcoin short fonlarından para çıkışları görüldü."  dedi.  

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön